Zrinjski rutinski, Radnik brani veliku prednost, Široki na teškom zadatku

Radiosarajevo.ba
Zrinjski rutinski, Radnik brani veliku prednost, Široki na teškom zadatku
Foto: Facebook / Zrinjski-Akademija Pandev

Revanš susreti prvog kola kvalifikacija za Europsku ligu na rasporedu su danas, a svoje utakmice odigrat će predstavnici Bosne i Hercegovine Zrinjski, Radnik i Široki Brijeg.

Viceprvak Bosne i Hercegovine ekipa mostarskog Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostit će Akademiju Pandev, a Plemići u susret ulaze sa tri gola prednosti iz Skoplja (0:3).

"Imamo dobar rezultat, ali svi znaju kakav je nogomet i sigurno je da ćemo u uzvratu biti maksimalno ozbiljni i mobilizirani kako bismo došlo do našeg cilja, a to je plasman u sljedeće kolo Europske lige", rekao je uoči utakmice trener Zrinjskog - Hari Vukas.

Radnik iz Bijeljine će nakon velike pobjede u Banjoj Luci protiv Spartaka, gostovati u Trnavi u revanš susretu. Radnik je u prvom duelu slavio 2:0, a Žižović poziva na oprez.

"Svjesni smo zadatka koji je pred nama, imamo lijepu prednost, ali ne smijemo da se opustimo pošto je rezultat 2:0 najopasniji i najnepredvidiviji u fudbalu. Zna da zavara i toga treba da se čuvamo. Nema opuštanja. Igrači znaju ko je nasuprot njih i da će Slovaci, sigurni smo, nastojati svim sredstvima da nas eliminišu. Mislim da bi jedna lopta u mreži domaćina rešila mnoge stvari i nama olakšala put u drugo kolo kvalifikacija za Evropsku ligu", rekao je uoči utakmice trener Radnika Mladen Žižović.

Najteži zadatk imat će Široki Brijeg koji gostuje kod Kairat Almatyja u Kazahstanu. Prvi susret na Pecari završen je pobjedom gostiju rezultatom 2:1.

"U prvom susretu na domaćem travnjaku mogli smo dosta toga saznati jedni o drugima. Kairat je pokazao svoju kvalitetu i ozbiljnost u radu i pobijedio. Nažalost, tada smo izgubili nakon dviju individualnih grešaka, premda smo propustili nekoliko izglednih prilika. Ipak, sutra je druga utakmica, a vjerujem kako će biti i drugačija igra našeg suparnika pred domaćom publikom. Iako domaćini imaju rezultat na svojoj strani, došli smo odigrati muški i pokušati nametnuti svoj ritam igre. Pokazali smo kako se možemo nositi s kvalitetnim suparnikom. Spremni smo dati svoj maksimum, kazao je trener NK Široki Brijeg Goce Sedloski na konferenciji za medije uoči sutrašnje uzvratne utakmice 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu.

Kairat i Široki Brijeg prvi će na teren u 16 sati i 30 minuta. Zrinjski će Akademiju Pandev ugostiti od 19 sati, a duel Spartaka i Radnika iz Bijeljine počinje u 20 sati i 45 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije