Vrelo ljeto u Italiji: Neymar započeo pregovore sa Juventusom

Radiosarajevo.ba
Vrelo ljeto u Italiji: Neymar započeo pregovore sa Juventusom
Foto: Twitter / Neymarov otac otvorio pregovore sa italijanskim prvakom

Neymar senior, otac i zastupnik najskupljeg nogometaša u povijesti, noćas je došao u Torino na pregovore s Juventusom.

Informaciju je prvi objavio katalonski El Mundo Deportivo, nakon čega ju je potvrdila talijanska nacionalna televizija RAI. Potonji navode da je Neymar stariji došao u Torino kako bi s Juventusovim direktorom Fabiom Paraticijem pregovarao oko transfera svog sina u najbolji talijanski klub.

Juventus je ovog ljeta doveo veznjake Rabiota i Ramseya bez odštete, a jučer je De Ligta učinio najskupljim defanzivcem u povijesti, nakon što se obavezao Ajaxu platiti odštetu od 75 miliona eura i bonuse.

Takva pojačanja za ionako jaku momčad koju predvodi Cristiano Ronaldo te velika porezna olakšanja koja nastupaju u Italiji, odjednom Juventus čine atraktivnim i Neymaru, koji je tvrdio da iz PSG-a može samo u Barcelonu te činio sve da ishodi povratak na Camp Nou.

Ali nepopuštanje PSG-a da smanji odštetni zahtjev ispod 300 miliona eura ili da prihvati zamjenu po načelu "Rakitić, Coutinho i 40 miliona eura za Neymara", čini ovaj transfer nemogućim.

Tako da se otac i sin Neymar okreću drugim bogatim velikanim: Realu, Bayernu, Manchester Unitedu. I Juventusu, s kojim prvim ulaze u pregovore.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije