Zrinjski protiv Radnika traži prekid negativne serije, Plavi kod fenjeraša

Fena
Zrinjski protiv Radnika traži prekid negativne serije, Plavi kod fenjeraša
AA / Ilustracija
Utakmice 14. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su ovog vikenda.

Pet mečeva će biti odigrano u subotu, 4. novembra, dok će u nedjelju u Gabeli igrati Gošk i Sarajevo. Sarajevo će u tom meču pokušati nastaviti niz od tri uzastopne pobjede.

Sarajevo će se također pokušati revanširati Gošku za poraz na Koševu početkom ove sezone.

U subotu će najzanimljivije biti u Dobolju kod Kaknja, gdje u duelu ekipa sa sredine ligaške tabele domaća Mladost dočekuje ekipu banjalučkog Borca.

Istog dana, aktuleni prvak BiH Zrinjski će u Mostaru protiv Radnika iz Bijeljine pokušati prekinuti niz negativnih rezultata. Zrinjski je u protekla dva kola upisao poraze od Sarajeva i Širokog Brijega, te domaći remi protiv Borca.

Izabranici Blaža Sliškovića u ta tri kola su izgubili veliku bodovnu prednost u odnosu na ostale bh. premijerligaše, a spali su s liderske pozicije na treće mjesto.

Drugoplasirani Željezničar sutra gostuje Vitezu, a sve osim pobjede za tim s Grbavice bio bi neuspjeh s obzirom da je Vitez trenutno zadnjeplasirana ekipa takmičenja i prvi kandidat za ispadanje u niži rang.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije