Zrinjski odgovorio Želji: Pošaljite UEFA-i snimke vaših utakmica

Radiosarajevo.ba
Zrinjski odgovorio Želji: Pošaljite UEFA-i snimke vaših utakmica
/ Foto: Fena
Nakon što je FK Željezničar saopćenjem na službenoj stranici kluba izrazo nezadovoljstvo regularnošću utakmice Radnik – Zrinjski, na odgovor iz Mostara nije trebalo dugo čekati.

HŠK Zrinjski uputio je otvoreno pismo Željezničaru koje prenosimo u cjelosti.

Poštovani sportski prijatelji,

Ako Vas još uvijek možemo tako osloviti...

Malo je reći da smo neugodno iznenađeni i razočarani Vašim priopćenjem za javnost u kojem ste u nekoliko navrata u negativnom kontekstu spomenuli HŠK Zrinjski, ali i optužili bez iznošenja bilo kakvih dokaza, što nam je još šokantnije, naš klub za nečasne radnje.

U Vašem priopćenju pišete kako je nevjerojatno da se pitanje državnog prvaka rješava, prema Vašem mišljenju, jednom nepoštenom sudačkom odlukom u korist HŠK Zrinjski u 94. minuti utakmice te navodite da će te se zbog toga izravno obratiti UEFA-i. Mi Vam želimo jasno poručiti: "Slobodno", ali Vas iskreno molimo da u Nyon uz snimak utakmice FK Radnik – HŠK Zrinjski pošaljete i prethodnih 30 utakmica našeg kluba iz aktualne sezone.

Naravno, ako želite možete poslati i snimak svih utakmica Vašeg cijenjenog kluba, "najorganiziranijeg u BiH" kako sami sebe nazivate, a ako želite da Vam bude lakše, bit će dovoljno da u Nyon pošaljete samo one iz Lige za prvaka te zamolite sudačke eksperte iz UEFA-e da analiziraju suđenje samo iz utakmica Željezničar – Sloboda, Zrinjski – Željezničar, Željezničar – Sarajevo, Radnik – Željezničar i Sloboda – Željezničar (neka snimak Kup utakmice Željezničar – Široki Brijeg bude bonus) s naglaskom na sporne situacije, ako su uopće sporne, kada su Vaši protivnici smatrali da su oštećeni za kaznene udarce.

Da se ne lažemo, jasno da smo bili jako nezadovoljni pratiti kako Komisija za suđenje jednog po jednog suca suspendira zbog loših odluka u tim utakmicama, svjesni kako nam to malo znači u borbi za naslov prvaka, ali svima je poznato da se nismo željeli žaliti te pisati ovakva i slična priopćenja za javnost.

Kao da to nije dovoljno, u Vašem priopćenju spominjete i naslov prvaka koji je HŠK Zrinjski osvojio u sezoni 2013/2014., odnosno kako se dovoljno sjetiti načina na koji je HŠK Zrinjski stigao do presudne pobjede u duelu protiv Olimpica. Slobodno nas podsjetite, jer se mi svih naših pobjeda na putu do trećeg naslova prvaka vrlo rado sjećamo.

U Vašem razočaravajućem priopćenju pitate se i kako to da igrači HŠK Zrinjski već slave titulu prvaka BiH te se pitate znači li to da je ishod utakmice Zrinjski - Sloboda već poznat? Dakle, nije Vam dovoljno što ste, bez iznošenja bilo kakvih dokaza, već optužili jedan klub, u ovom slučaju HŠK Zrinjski, nego ovim tvrdnjama za nečasne radnje optužujete i druge, sada i FK Sloboda.

Kažete kako želite vjerovati da će se u posljednjem kolu na fer i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH, a mi Vas pitamo je li pod "fer i sportski način" podrazumijevate samo ishod utakmice koji bi odgovarao FK Željezničar ili nam dajete za pravo da i mi pokušamo pobijediti te eventualnim novim trijumfom, 18. ove sezone, osiguramo osvajanje novog naslova prvaka.

Lijep sportski pozdrav iz Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije