Zrinjski bolji i od Širokog Brijega: Ćorluka za pobjedu Plemića

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski bolji i od Širokog Brijega: Ćorluka za pobjedu Plemića
Foto: HŠK Zrinjski / HŠK Zrinjski

Zrinjski je slavio večeras u hercegovačkom derbiju nad Širokim Brijegom sa 1:0 i tako napravio idealan uvod za dodjelu pehara novom prvaku i fešti koja je uslijedila nakon toga na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Na startu prvog meča 28. kola m:tel Premijer lige BiH dobru priliku su imali gosti, ali šut Vukoje je izblokiran u zadnji trenutak.

Zatim je Bilbija zaprijetio s druge strane nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali glavom je loše šutirao iz sjajne pozicije. Bašić je uputio pravi projektil sa više od 20 metara u 20. minuti, ali Miškić je sjajno intervenisao.

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Blizu pogotku Zrinjski je bio u 34. minuti, kada je Medić pogodio Bosančića prilikom intervencije, zamalo je to bio autogol, piše SC Sport.

Domaćin do pogotka dolazi u 59. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu Širokog lopta je došla do Ćorluke, koji preciznim prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa suprotni ugao gola gostiju za 1:0.

Nakon što su Plemići poveli, ritam utakmice znatno je opao i prave prilike su izostale, Vrijedna pomena tek je šansa za Bilbiju u 84. minuti, kada je kapiten Mostaraca pogodio vanjski dio mreže.

Do kraja susreta tako je ostalo 1:0. Uslijedila je dodjela pehara i medalja, a zatim i fešta navijača Zrinjskog, novog prvaka BiH.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije