Zoran Zekić pred Spartak: 'Moramo biti mirne glave. Glupost se lako ponavlja, a dobre stvari teško'

1
Radiosarajevo.ba
Zoran Zekić pred Spartak: 'Moramo biti mirne glave. Glupost se lako ponavlja, a dobre stvari teško'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Zekić

Fudbaleri Sarajeva u četvrtak, 25. jula, nastavljaju nastup u evropskim takmičenjima dvomečom protiv slovačkog Spartaka iz Trnave, u okviru drugog pretkola UEFA Konferencijske lige.

Trener Sarajeva Zoran Zekić kazao je da će prvi susret na domećem terenu biti od ključne važnosti za bordo tim, te da su svi u taboru Sarajeva uzbuđeni, ali da je veoma bitno da igrači ostanu "mirne glave".

"Pred nama je jako bitna utakmica. Svi smo pomalo uzbuđeni, što može biti i dobro, ali moramo biti mirne glave. Kao što je uobičajeno u životu, glupost se lako ponavlja, a dobre stvari teško, pa me zanima kako ćemo sutra reagovati što se tiče taktičkog i svakog mogućeg momenta nogometne igre.

Pao sistem IDDEEA: Ugroženi lični podaci građana BiH

Pao sistem IDDEEA: Ugroženi lični podaci građana BiH

Što se tiče Spartaka, radi se o ozbiljnoj ekipi. Trener je tamo duže od tri godine, imaju kontinuitet. Vjerovatno su im naše predstave na pripremama i protiv Aktobea zbunjujuće, ali ni mi nemamo najjasniju sliku o njima", kazao je Zekić.

Zekić je također napomenuo da će timu nedostajati tri igrača, jer Mustafić i Buljubašić još nisu spremni, Đuričković je dobio crveni karton, dok se još uvijek nada da će moći računati na Kuprešaka. Naglašava da je ekipi izuzetno važna podrška velikog broja navijača.

"Atmosfera na stadionu protiv Aktobea bila je fantastična, što se očekuje i protiv Spartaka. Naravno da nam to pomaže. Svaki pravi sportista mora naći snagu u tome, to ne smije biti nikakva mana. Moramo biti svega svjesni i to nas treba radovati. Imao sam veliki broj prijatelja iz Hrvatske na utakmici, svi su oduševljeni", kazao je.

Naveo je da je ekipi jako bitan rezultat, kao i da je pobjeda konačni cilj.

"Meni je bitno da naše mentalno stanje bude takvo da moramo biti agresivni, rastrčani, pošteni prema sebi. Naravno da ima još detalja sa kojima nisam zadovoljan. Neki to prihvataju lakše, neki teže. U današnjem nogometu i životu odlučuju detalji. Bit će utakmica u kojoj možda nećemo pobijediti, ali u svakoj moramo imati isto razmišljanje", dodao je trener Sarajeva.

Utakmica Sarajevo - Spartak će se igrati u četvrtak, 24. jula, na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije