Zoran Zekić: 'Ne želim da se ljudima u BiH zgadi fudbal zbog suđenja'

1
Radiosarajevo.ba
Zoran Zekić: 'Ne želim da se ljudima u BiH zgadi fudbal zbog suđenja'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Zoran Zekić, trener FK Sarajevo

Trener FK Sarajevo Zoran Zekić je u razgovoru za Hrvatske medije govorio o brojnim temama. Osvrnuo se na Premijer ligu BiH, rad u FK Sarajevu, život u gradu i još mnogo toga.

Ranije je za portal Net.hr Zekić rekao kako je FK Sarajevo kao Hajduk. Klub od kojeg navijači i vodstvo imaju najveća očekivanja, gdje je emocija velika, jedan Roller Coasters.

"Sve tako kako smo rekli. Premijer liga BiH je izjednačena liga, zeznuta, vrlo zahtjevna. Dosta je teških gostovanja. Bit će to zanimljivo do kraja. U Premijer ligi se dosta utakmica lomi na nekim detaljima. Bit će zanimljivo, baš zanimljivo", rekao je Zoran Zekić.

Pogledajte kako iz zraka izgleda harem gdje je klanjana dženaza za 19 žrtava razornih poplava

Pogledajte kako iz zraka izgleda harem gdje je klanjana dženaza za 19 žrtava razornih poplava

Trener FK Sarajevo je zatim govorio o ostvarenim rezultatima i očekivanja u narednom period.

"Uvijek su očekivanja od Sarajeva velika. Mislili smo da ćemo se na početku sezone konsolidirati, bili smo i vodeći, poslije dosta lutanja mislili smo da ćemo imati kontinuitet. Dobro smo krenuli, možda smo i mogli bolje i nekim situacijama i tako da, evo, idemo dan po dan. U subotu nam je već novi ispit.

Velež je ekipa koja dolazi, kao i sve, s velikim motivom u Sarajevo. Velež je stvarno dobra ekipa. Prošlogodišnji trener Klafurić postavio je dobre temelje. Zadržali su u Veležu kostur momčadi. neke su utakmice izgubili nesretno, evo sad u Banja Luci, moramo biti na nivou. Čekam da mi se igrači vrate iz reprezentacija. jedan je u Gruziji, ovi su u mladoj reprezentaciji, tek u srijedu detaljnije počinjem s pripremom", objasnio je Zoran Zekić.

Kontroverzno su Sarajevo i Zekić izgubili prvo mjesto u poretku Premijer lige remijem kod Širokog Brijega (3:3) u 8. kolu. Je li se Zoran ohladio i kako sad gleda na sve? Sarajevo je za remi okrivilo Dragana Petrovića, sudiju utakmice u Širokom.

"Vidite, ja sam rekao i nakon utakmice odmah da ne želim ulaziti u te razloge, jer ako ja kao trener uđem u to onda gubim fokus na ovim drugim, ne manje bitnim stvarima, tako da je tu klub da se očituje na tim komisijama u FSBIH, da donose pravilne odluke, da vide tko griješi, tko ne, tako da se nadam da u cilju tog svega, u cilju ljudi u Bosni i Hercegovini koji jako vole i respektiraju fudbal, njima ne treba to sve zgaditi, mada će sad biti što manje razgovora sa sucima", zaključio je Zoran Zekić.

Ostatak intervju sa trenerom FK Sarajevo možete pročitati na Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije