Zmajice poražene od Velsa: Hasanbegović odbranila penal

Radiosarajevo.ba
Zmajice poražene od Velsa: Hasanbegović odbranila penal
Foto: NS Velsa / Detalj s utakmice
„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene su sinoć u Swanseau od Velsa sa 0:1 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

Prvu šansu imao je bh. tim. Pokušaj glavom imala je Milena Nikolić u 15' nakon ubačaja Aide Hadžić, ali su odbrambene igračice Velsa uspjele da izbace loptu u polje.

Merjema Medić je u 23' šutirala sa distance, a Laura O'Sullivan je odbranila taj pokušaj.

Velšanke su imale dobru priliku u 40' kada je Kayleigh Green nakon centaršuta Rhiannon Roberts glavom sa pet metara bila neprecizna.

Jessica Fishlock je u posljednjoj minuti prvog poluvremena prošla pored svojih čuvarki i ušla u kazneni prostor bh. tima i neometana šutirala sa desetak metara, ali je Envera Hasanbegović odlično intervenisala.

Domaći tim je krenuo ofanzivnije u drugom poluvremenu, a veliku šansu su propustili u 55'. Melisa Hasanbegović napravila prekršaj u kaznenom prostoru nad Helen Ward koja je i izvela jedanaesterac, ali je Envera Hasanbegović na golu bh. tima bila na visini zadatka.

Velšanke su do prednosti došle u 62' kada se u gužvi u šesnaestercu naših reprezentativki najbolje snašla Kayleigh Green i iskosa sa lijeve strane šutirala u bliži ugao gola E. Hasanbegović za 1:0.

Dobru priliku Vels je propustio i u 86' kada je bh. golmanica još jednom dobro intervenisala nakon pokušaja glavom Rhiannon Roberts sa svega pet metara. To je bila i posljednja prilika na susretu.

Vels-Bosna i Hercegovina 1:0 (0:0)

Stadion: „Liberty“, Swansea. Sutkinja: Sofia Karagiorgi (Kipar). Pomoćne sutkinje: Polyxeni Irodotou (Kipar), May Moalem (Izrael). Četvrta sutkinja: Rebecca Thomas (Vels). Golovi: 1:0 Green (62'). Žuti kartoni: Green (Vels).

Vels: Laura O'Sullivan, Loren Dykes, Sophie Ingle, Rhiannon Roberts, Natasha Harding, Angharad James, Kayleigh Green, Jessica Fishlock, Rachel Rowe, Hayley Ladd, Helen Ward (90. Nadia Lawrence). Selektorka: Jayne Ludlow.

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Valentina Šakotić, Antonela Radeljić, Melisa Hasanbegović, Mejrema Medić (46. Marina Lukić), Aida Hadžić, Milena Nikolić, Alisa Spahić (60. Zerina Piskić), Lidija Kuliš, Selma Kapetanović (72. Alma Kamerić), Amela Kršo. Selektorka: Samira Hurem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije