Zmajevi trenirali u Butmiru, misli fokusirane samo na Finsku

Radiosarajevo.ba
Zmajevi trenirali u Butmiru, misli fokusirane samo na Finsku
Foto: Admir Kuburović / Trening Zmajeva u Butmiru

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine igrati u gradovima širom Europe.

Saigračima se priključio i trenirao Bojan Nastić, koji je naknadno pozvan na okupljanje nakon što se povrijedio Sead Kolašinac, nastupajući u srijedu u finalu UEFA Evropa lige za Arsenal (poraženi od Chelseaja 1:4). 

Uoči treninga prisutnim predstavnicima medija obratili su se Goran Zakarić i Elvis Sarić.

"Ja sam uvijek na raspolaganju selektoru i kao i svi želim da igram. Selektor će izabrati one koji su najbolji u datom trenutku, a na nama igračima je da uvijek pružamo maksimum, te da opravdamo očekivanja kad dobijemo šansu. Najbitnije je da ostvarimo dobre rezultate bez obzira ko bude igrao. Ako svako od nas da sve od sebe vjerujem da možemo pobijediti u predstojećem važnom susretu protiv Finske", rekao je Zakarić uoči današnjeg treninga.

Reprezentativac BiH  - undefined
Goran Zakarić

Naš ofanzivac ističe da je tim trenutno fokusiran na prvi meč:

"Važne su nam obje utakmice, ali prva prepreka je Finska i sada o njoj razmišljamo. Ako pobijedimo tu utakmicu biće nam lakše i u Italiji. Nadam se da ćemo svi biti na nivou na kojem trebamo da budemo i da ćemo ostvariti pobjedu", istaknuo je Zakarić.

Sarić je prethodno okupljanje propustio zbog povrede, a ističe da je sada spreman.

"Prošla su tri mjeseca od povrede, ali sad nemam nikakvih problema. Spreman sam i zdrav što je najbitnije", rekao je Sarić.

Kao i ostali reprezentativci i Elvis Sarić kaže da je meč sa Finskom u prvom planu.

Reprezentativac BiH  - undefined
Elvis Sarić

"Svi smo sad fokusirani isključivo na Finsku. Sa tri boda iz tog meča imali bismo velike šanse za za plasman koji želimo. Protiv Italije ćemo svi imati veliki motiv. Mnogi smatraju da to nije ekipa kao prije, ali sigurno da imaju kvalitet i neće biti lako. Ako pobijedimo Finsku sigurno da će nam biti lakše da igramo i protiv Italije", istaknuo je Sarić.

Sa Finskom igramo osmog juna, a sa Italijom 11. juna. Obje utakmice gostujemo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije