Legendarni golman Španije i Reala šokirao javnost komentarom o Reyesu

Radiosarajevo.ba
Legendarni golman Španije i Reala šokirao javnost komentarom o Reyesu
Foto: EPA-EFE / Reprezentacija Španije 2006. godine

Španija se oprašta od Jose Antonia Reyesa nakon što je bivši fudbaler Arsenala, Real Madrida, Atletico Madrida i Sevile poginuo jučer u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Ova vijest šokirala je jučer fudbalski svijet, a u Madridu su mediji više govorili o Reyesu nego o finalu Lige prvaka koje se igralo na stadionu Wanda Metropolitan. Istragom je utvrđeno da je Reyes svoj Mercedes Brabus s550hp vozio brzion od čak 200 km/h kada je došlo do sudara. Automobil se potom zapalio, a suvozač Juan Manuel Calderon preminuo je u bolnici zbog teških opekotina.

Nesreću je na svom Twitter profilu jučer prokomentarisao i Santiago Canizares, legendarni golman Španije, Valencije i Real Madrida.

"Kada vozite neprilagođenom brzinom to je neodgovorno ponašanje. U nesreći vozač nije bio jedina žrtva. Reyes ne zaslužuje počasti kao da je heroj. To ipak ne znači da ne žalim zbog onoga što se dogodilo i da ne molim za njihove duše", napisao je Canizares i izazvao brojne negativne komentare.

Kasnije se ponovo oglasio i rekao da Reyes zaslužuje počasti zbog svoje fudbalske karijere i fudbalskih dostignuća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije