Zmajevi su spremni: Završen je posljednji trening uoči utakmice sa Islandom

0
Anadolija
Zmajevi su spremni: Završen je posljednji trening uoči utakmice sa Islandom
Foto: Anadolija / Trening reprezentacije BiH uoči susreta sa Islandom

Fudbalske 'A' reprezentacije Bosne i Hercegovine i Islanda će 23. marta 2023. u 20:45 sati na „Bilinom polju“ u Zenici u okviru kvalifikacija za EURO 2024. odigrati svoj prvi međusobni susret.

Iza oba tima su nastupi u UEFA Ligi nacija od prošle godine, a Zmajevi su imali više uspjeha u ovom takmičenju u odnosu na svog narednog protivnika, navodi Nogometni savez BiH.

Bosna i Hercegovina je u grupi 3 Lige B završila na prvom mjestu sa 11 bodova, ostavivši iza sebe selekcije Finske sa osam, te Crne Gore i Rumunije koje su takmičenje završile sa po sedam bodova. Bh. tim je odlično igrao na domaćem terenu gdje su ostvarene sve tri pobjede, dok su u gostima remizirali sa Finskom i Crnom Gorom, a u posljednjem kolu su pretrpjeli jedini poraz u Bukureštu protiv Rumunije.

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Island se takmičio u grupi 2 Lige B sa selekcijama Izraela i Albanije, dok je Rusija suspendovana iz takmičenja. U toj grupi Islanđani su ostvarili četiri remija što je bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi iza Izraela koji je osvojio osam, te ispred Albanije koja je osvojila dva boda.

Sutrašnji meč će suditi Donatas Rumšas iz Litvanije, a pomagaće mu zemljaci Aleksandr Radius i Dovydas Sužiedelis. Četvrti sudija je Robertas Valikonis, dok su VAR sudije Italijani Paolo Valeri i Daniele Doveri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije