Faruk Hadžibegić: 'Želim da budemo prvi, a to nam samo 10 pobjeda obezbjeđuje'

6
S. P. M.
Faruk Hadžibegić: 'Želim da budemo prvi, a to nam samo 10 pobjeda obezbjeđuje'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić

Službena pres konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Islandom održana je danas 22. marta. Na pitanja je odgovarao selektor reprezentacije Faruk Hadžibegić.

Na pitanje 'da li smo mi favoriti protiv islanda' Hadžibegić je odgovorio: "Ne bi se složio da smo mi favoriti, reći ću vam da smo mi favoriti kad ih pobjedimo. Zato imam respekt prema svim kolegama koji rade u selekcijama, svi oni igraju Evropsku ligu. Kad bi govorili o Islandu prije 10-15 godina možda bi govorili o nekim drugim terminima".

"Sad i profesionalno i moralno moram da kažem da imam respekt prema toj ekipi, samim tim želim da i skrenem pažnju i publici i mojim igračima na važnost susreta i na važnost rezultata. Vi znate šta sam dosad govorio, želja nam je svima da odemo na Evropsko prvenstvo. Imamo mogućnost prvo i drugo mjesto, imamo i taj baraž. Ja namjerno uzimam i svjestan sam tog rizika i želim da budemo prvi, a to nam samo 10 pobjeda obezbjeđuje, a nijednog momenta ne kažem da ćemo ih pobijediti, ne kažem da ćemo biti prvi".

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Želim da imamo ponašanje cijelokupno u tom sportskom dijelu zahtijevnosti, a da ostanemo realni i da ocijenimo koliko je protivnik dobar tu. Mi možemo imati želje, i protivnik ima te želje. Samim tim što su imali nekoliko prijateljskih utakmica u ovome periodu Januar-Februar kada mi nismo imali, to objašnjava koliko su oni ozbiljno shvatili ove kvalifikacije, koliko žele i koliko misle da se mogu kvalifikovati. Tako da tu treba s jedne strane biti optimista, vjerovati u sebe, što je slučaj kod nas, ali respektovati protivnika, koji ima snage da se nama suprotstavi", objasnio je trener Zmajeva.

"Mi imamo poslije ove konferencije zadnji trening gdje ću definitivno da odlučim ko će igrati, jer u jednom sam problemu, imam ih 25, a 23 mogu staviti na listu. Jako dobro rade, jako žele da naprave dobar rezultat, tako da ćemo pokušati igrati ofenzivno koliko nam protivnik dozvoli s ciljem da odigramo na rezultat, da vidimo šta možemo najbolje uraditi", navodi plan za sutra naš selektor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije