Zmajevi se pripremaju za finale Kirin Kupa

Radiosarajevo.ba
Zmajevi se pripremaju za finale Kirin Kupa
Reprezentativci Bosne i Hercegovine pripremaju se za finalnu utakmicu Kirin Kupa protiv Japana i danas će u Osaki odraditi jedan trening.

Nakon pobjede na Danskom atmosfera se još više podigla i svi smo spremni za izazove koji nas očekuju. Pripremamo se za utakmicu sa Japanom koji ima kvalitetnu ekipu, fizički spremnu. U utakmici sa Bugarskom pokazali su svu svoju moć. Oni su domaćini i sigurno imaju velike ambicije, ali mi smo došli ovdje da osvojimo turnir“, rekao je defanzivac Aleksandar Kosorić.

Haris Duljević je imao zapaženu rolu u prethodne dvije utakmice, obećava maksimum i protiv Japana.

“Dobro se osjećamo i atmosfera je odlična. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i dočekati spremni finalnu utakmicu. Daćemo sve od sebe da pobijedimo,“ rekao je.

Optimističan pred finalni susret je i Mateo Sušić.

“Iako smo prvi put zajedno, pokazali smo protiv Danske da smo momčad i da možemo osvojiti Kirin Kup. Japan je domaćin i sigurno će imati veliku podršku sa tribina. Ekipa su sastavljana od dobrih igrača. Mi ćemo se spremiti maksimalno i nadam se da ćemo osvojiti turnir,“ dodao je Sušić.

Meč Japan-BiH biće odigran u 7. juna u 12.30 sati po centralnoevropskom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije