Zmajevi saznali prvog potencijalnog protivnika na putu ka Euru

Radiosarajevo.ba
Zmajevi saznali prvog potencijalnog protivnika na putu ka Euru
Foto: EPA-EFE / Lihtenštajn - BiH

Okončane su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u još tri grupe, tako da je fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine saznala potencijalnog rivala u doigravanju Lige nacija.

Riječ je o Republici Irskoj koja je remizirala sa selekcijom Danske i igrat će u doigravanju Lige nacija. Danci su remizirali na gostovanju rezultatom 1:1 na Otoku, a gol za u finišu postigao je Martin Braithwaite u finišu susreta. Domaći su preko Dohertyja uspjeli poravnati, ali to nije bilo dovoljno za Euro.

U istoj ovoj grupi Švicarska je rezultatom 6:1 slavila na gostovanju Gibraltaru tako da je Vladimir Petković, bh. stručnjak, izborio još jedan Euro sa svojom selekcijom.

U grupi u kojoj se nalazi i BiH, Italija je sa nevjerovatnih 9:1 savladala Armeniju i tako sa maksimalnih 10 pobjeda završila kvalifikacioni ciklus.

Preokret se desio u Grčkoj, gdje je domaća selekcija rezultatom 2:1 slavila protiv Finske i tako završila kvalifikacije sa tri vezane pobjede.

Grupa F bila je riješena prije ovog kola, pa su rutinske pobjede upisale Španija, Švedska i Norveška.

Kvalifikacije za Euro, 10. kolo:

Grupa D:

Gibraltar – Švicarska 1:6

Irska – Danska 1:1

         

Rezultati by SofaScore

          

Grupa F:

Španija – Rumunija 5:0

Švedska – Farski Otoci 3:0

Malta – Norveška 1:2

         

Rezultati by SofaScore

          

Grupa J:

Italija – Armenija 9:1

Grčka – Finska 2:1

Lihtenštajn – BiH 0:3

         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije