Zmajevi dobili prvo veliko pojačanje pod komandom selektora Faruka Hadžibegića

1
A. S.
Zmajevi dobili prvo veliko pojačanje pod komandom selektora Faruka Hadžibegića
Foto: Printscreen / Benjamin Tahirović

Velika noć za Nogometni savez Bosne i Hercegovine i sve navijače Zmajeva, Benjamin Tahirović, mlada zvijezda italijanske Rome, pristao je da igra za našu selekciju, potvrdilo je izvor iz Nogometnog saveza BiH za portal Radiosarajevo ba.

Jedan od najzanimljivijih mladih igrača iz Serije A pristao je da igra za Bosnu i Hercegovinu i između Zmajeva i Švedske izabrao BiH.

Za ovo su najzaslužniji selektor Faruk Hadžibegić i direktor Zvjezdan Misimović, koji su obavili razgovor sa zvijezdom Rome i uspjeli ga privoljeti da u budućnosti nosi dres Zmajeva.

Admir Lisica: Svi porazi Aleksandra Vučića

Admir Lisica: Svi porazi Aleksandra Vučića

Da je izabrao Bosnu i Hercegovinu potvrdio je i sam Tahirović, koji je na svom Instagram profilu postavio objavu u kojoj je istaknuo zastavu Bosne i Hercegovine, što je više nego dovoljna potvrda za koga će igrati u budućnosti.

Portal Radiosarajevo.ba saznaje da su i roditelji Benjamina Tahirovića dali pristanak da njihov sin igra za Bosnu i Hercegovinu.

Mladi igrač Rome prvo je veliko pojačanje Zmajeva u eri selektora Faruka Hadžibegića, koji je na klupi BiH zamijenio bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.

Očekuje se da će Tahirović dobiti poziv Hadžibegića već za prvi ciklus kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije