Bešić ponovo podržao malonogometni tim beskućnika BiH na putu za SP

Radiosarajevo.ba
Bešić ponovo podržao malonogometni tim beskućnika BiH na putu za SP
Radiosarajevo.ba / MFS-EMMAUS

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH i ove godine učestvuje na Svjetskom prvenstvu, a baš kao i nekoliko puta ranije, nogometni reprezentativac naše zemlje Muhamed Bešić pomogao je odlazak beskućnika na SP, koje se ove godine održava u Norveškoj.

Stalnu pomoć reprezentaciji pružaju reprezentativac BiH Muhamed Bešić koji je i ambasador MFS-EMMAUS-a, zatim N/FS BiH, NS Tuzlaskog kantona, gradonačelnik Doboja Obren Petrović i načelnik općine Gračanica Nusret Helić. Podršku projektu su upućivali premijerligaši FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, reprezentativci BiH Vedad Ibišević, Emir Spahić i Asmir Begović, rukometni reprezentativac BiH Dejan Malinović, i drugi.

„Kontinuirana pomoć Muhameda Bešića našem projektu Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH, je nešto što motivira sve nas koji radimo u MFS-EMMAUS-u. Ali daleko veći značaj njegova podrška ima u kontekstu naše brige o svim korisnicima naših usluga. Ne mislim samo tu na mlade ljude koji su kao igrači uključeni u ovaj projekat, već i niz drugih ranjivih kategorija ljudi u našem društvu, a koje pomažemo i sa kojima radimo kroz naše aktivnosti.

Prije svih mislim na 438 korisnika u našem prihvatnom centru Duje u Klokotnici, kojima je Muhamed bio u posjeti, kada se i rodila njegova ljubav prema MFS-EMMAUS-u i njima. Oni ga se često sjećaju, pitaju za njega, a za rođendan mu pišu i pjesme. Sa velikim žaljenjem su dočekali vijest o njegovoj suspenziji, ali su ubjeđeni da će to njemu samo biti motiv za još bolje igre i veće uspjehe. Iza njegovog vojničkog pogleda krije se jedna velikodušnost i briga o ljudima, što ne može ostati nenagrađeno", poručili su ove reprezentacije.

Iz MFS-EMMAUS-a su poslali i poruku Bešiću:

„Dobro se boljim vraća - Mume, hvala ti!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije