Muhamed Bešić za Radiosarajevo.ba: Još uvijek nisam čuo pjesmu koja bi me najbolje opisala

Radiosarajevo.ba
Muhamed Bešić za Radiosarajevo.ba: Još uvijek nisam čuo pjesmu koja bi me najbolje opisala

Muhamed Bešić opet igra onako kako smo od njega navikli. Povreda je prošlost, Roberto Martinez mu vjeruje, a navijači na Goodison Parku dobili su novog idola. Prije manje od pola godine stvari nisu bile tako blistave za fudbalera Evertona. Danas je budućnost za Bešića mnogo blistavija. 

Razgovarao: Faruk Zametica, Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba: Konačno Muhamed kakvog znamo i kakvog se sjećamo sa Svjetskog prvenstva. Šta je zaslužno za odlične igre u posljednje vrijeme?

Muhamed Bešić: Iza mene je dug period oporavka od povrede. Menadžer nije želio riskirati i gurati me u vatru nedovoljno spremnog, kako se povreda ne bi vratila. Vrijedno sam radio i naporno trenirao, a menadžer je osjetio trenutak kada bih se mogao vratiti na teren. Mislim da je sjajno tempirao moj povratak. Najprije sam dobio priliku u ligi, a onda zaigrao i u dvije utakmice Kupa. Osjećam se dobro, iako nisam još 100 posto spreman, ali vjerujem da ću uskoro biti u potpunosti fit i da ću nastavljati dobivati priliku. Uvijek sam spreman da uskočim kada me ekipa zatreba.

Radiosarajevo.ba: Koje si ciljeve stavio pred sebe u 2016. godini?

Muhamed Bešić: Ostati zdrav. Imao sam dosta problema s povredama u proteklom periodu i najveća želja mi je da me zdravlje posluži. Naravno, imam velike ambicije s Evertonom, jer nam je cilj plasirati se u neko od evropskih takmičenja, a imam velike ambicije i s reprezentacijom, s obzirom na to da u 2016. počinju kvalifikacije za SP. Vjerujem da smo svi naučili iz grešaka u proteklom periodu.

Radiosarajevo.ba: Postao si ljubimac plavog dijela Liverpoola. Kako se navijači ponašaju kada te sretnu na ulici? Ima li neka anegdota koju bi rado ispričao?

Muhamed Bešić: Nemam neku posebnu anegdotu. Imam sjajan odnos s navijačima Evertona. Uzajamno se poštujemo i volimo. Oni su mi bili velika podrška u vrijeme kada nisam igrao i sada kada sam se vratio, svoje dobre nastupe poklanjam upravo njima. Vjerovali su u mene sve ovo vrijeme i osjećam veliku dužnost i obavezu da im se odužim svojim zalaganjem na terenu.

Radiosarajevo.ba: Kako si se osjećao nakon utakmice s Andorom kada je bio veliki pritisak javnosti i medija na tebe? Kakav je to trag ostavilo na tebe i da li ti je dalo motivaciju za još veći i predaniji rad?

Muhamed Bešić: Mislim da sam već sve rekao na tu temu. Bilo mi je jako teško. Bio sam pod emocijama i uradio sam to što sam uradio i ne bih više da govorim o stvarima koje su prošle. Kao što rekoh, vjerujem da smo svi naučili iz vlastitih grešaka i da se neke stvari više nikad neće ponoviti.

Radiosarajevo.ba: Šta je razlog loše igre reprezentacije u susretima s Irskom?

Muhamed Bešić: Igra nije toliko bila loša, kao što je rezultat glasio na kraju. U Zenici smo bili bolja ekipa, ali magla nas je presjekla i nekako sputala da pokažemo ono što možemo. U Dublinu je bila druga priča, ali ako vratite film unazad, sjetit će te se da smo prvi gol primili nakon penala koji nije postojao, a drugi iz prekida. Istina, igra nije bila na nivou, ali nismo nadigrani i upravo zbog toga ostaje žal zbog neodlaska u Francusku, jer po kvaliteti imamo mjesta na EP-u.

Radiosarajevo.ba: Da li bi ikada mogao igrati u Liverpoolu?

Muhamed Bešić: Ja sam plavi i nikad ne bih mogao igrati za crveni dio Liverpoola. Ponosan sam i sretan što sam dio ekipe kakva je Everton i posebno se radujem utakmicama protiv gradskog rivala. Poštujem ih jako, ali za mene u Liverpoolu postoji samo jedan klub kojeg volim - Everton.

Radiosarajevo.ba: Imaš li neki ritual uoči utakmice?

Muhamed Bešić: Nemam nekih posebnih rituala.

Radiosarajevo.ba: Koja pjesma najbolje opisuje tebe i tvoj karakter i zašto baš ta?

Muhamed Bešić: Još nisam čuo pjesmu koja bi me najbolje opisala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije