Zlatko Dalić otkrio šta ga muči uoči početka kvalifikacija za Euro 2020

Radiosarajevo.ba
Zlatko Dalić otkrio šta ga muči uoči početka kvalifikacija za Euro 2020
Foto: Radiosarajevo.ba / Zlatko Dalić

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, danas po prvi puta u 2019. godini okuplja Vatrene, među kojima je i dio onih koji su prošlog ljeta uveselili naciju naših susjeda osvajanjem svjetskog srebra u Rusiji.

Na početku kvalifikacija za EURO 2020, Vatrene čekaju dvoboji protiv Azerbajdžana i Mađarske. Prvi je na rasporedu u Maksimiru već u četvrtak, a drugi tri dana kasnije.

“Azeri su dobra momčad, nikako ih ne smijemo podcijeniti. Imaju Brazilca Almeidu koji je glavni kreator i motor momčadi. Jurčević je pozvao neke igrače iz inozemstva, ali jezgru čine momci iz dva-tri kluba njihove lige. Dakle, svi se međusobno vrlo dobro znaju, a mi ako budemo neozbiljni, neće biti dobro”, rekao je Dalić.

Zanimljivo, pitanje o Azerbajdžanu stiglo je na samom kraju konferencije za novinare koja je ciljano kasnila desetak minuta zbog solidarnosti s novinarima koji su zapeli u gužvi zbog jako lošeg vremena.

“Nekoliko stvari koje već znate. Aktivirali smo Petkovića i Bartoleca, zbog potrebe. Marko Pjaca je operiran, želim mu da se što prije vrati u reprezentaciju. Bartolec je tu zbog Jedvaja koji vjerojatno neće biti spreman. Imamo navečer regeneracijski trening i onda dva dana pripreme za Azerbajdžan. Molim navijače da dođu na stadion, da nastavimo onu sinergiju koju smo imali na ljeto. Idemo dio po dio, čekaju nas dvije teške utakmice. Nekoliko je rovitih igrača koji su imali teške utakmice ovih dana”, rekao je Dalić.

Ne bi o problemima, ako baš ne mora…

“Stalno govorim da neću govoriti o problemima. Neću gledati negativno. Ako ćemo nabrajati tko nam nedostaje ići ćemo u krivom smjeru. Nećemo to raditi, moramo se okrenuti igračima koji su tu. Samo je Vida tu iz Rusije, što se obrane tiče. Rebić se ozlijedio i igrao 15 minuta, Brozović je imao puno problema. To me mučilo, ali imamo alternative i možemo doći do rezultata. Teško je posložiti obranu, napraviti to sve skupa kompaktnom cjelinom. Nadam se da ćemo naći adekvatna rješenja.”

Kalinič ili Livaković, ko će na vrata?

“Iskreno, o tome smo razgovarali, ali opet ćemo. Volim standardnost i uigranost, ali vidjet ćemo. Kalinić zadnjih pet utakmica nije branio, Livaković ima konstantu. Moram porazgovarati s trenerom vratara Mrmićem pa ćemo vidjeti. Ne bih puno mijenjao, Kalinić ima moje povjerenje, ali vidjet ćemo”, dodao je Dalić.

Pred kraj i pitanje o nezaobilaznom maksimirskom heroju, Bruni Petkoviću.

“Petković je tip igrača kojeg mi nemamo u kadru. On je dobar u kaznenom prostoru, u skoku i čuvanju lopte. Vidjet ćemo kako će biti s Rebićem. Petković je s nama, može nam puno pomoći”, dodao je Dalić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije