Zlatan Bajramović o povratku u reprezentaciju: "Odrekao sam se plate da bih pomogao svojoj zemlji"

1
A. Vatreš
Zlatan Bajramović o povratku u reprezentaciju: "Odrekao sam se plate da bih pomogao svojoj zemlji"
Foto: NFSBiH / Zlatan Bajramović i Sergej Barbarez

Jedan od pomoćnika Sergeja Barbareza u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine bit će njegov bivši saigrač Zlatan Bajramović (44).

Od dolaska na klupu Zmajeva, Barbarez je više puta ponavljao koliko mu je važno da se Bajramović priključi njegovom timu, ali da Zlatanov klub Karlsruher, gdje radi kao asistent, "koči" stvar.

Poteškoće s klubom

Te poteškoće su konačno riješene i Barbarezova velika želja je ispunjena. A kako je došlo do dogovora Bajramović je otkrio u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Horor u Mađarskoj: Sudarila se dva broda na Dunavu, dvije osobe poginule, petoro nestalih

Horor u Mađarskoj: Sudarila se dva broda na Dunavu, dvije osobe poginule, petoro nestalih

"Klub je 'kočio' sve vrijeme. Došlo je do dogovora jer sam ja popustio i ja ću njima plaćati. Svaki mjesec će mi uzimati od plate kako bih mogao biti uz reprezentaciju", rekao je Bajramović za Radiosarajevo.ba.

Što se njega tiče, nije bilo nikakve dileme kada je stigao Barbarezov poziv.

Sjajne vijesti: Zlatan Bajramović u stručnom štabu Zmajeva

Sjajne vijesti: Zlatan Bajramović u stručnom štabu Zmajeva

"Nema se tu šta razmišljati. Znamo se dugo, zajedno smo igrali i kada me je pozvao, naravno da ću napraviti to za našu zemlju. Bilo je baš teško, ali eto uspio sam nekako".

Barbarez je proteklog vikenda posjetio Bajramovića u Njemačkoj i još jednom mu stavio do znanja koliko ga želi u svom timu.

"Prije utakmice mi se baš javio i rekao mi istu stvar. Trudio sam se svim silama da to uspijemo".

Uz Bajramovića će u stručnom štabu biti još nekoliko bivših reprezentativaca poput Ninoslava Milenkovića, Mirka Hrgovića, Kenana Hasagića... To je izazvalo veliku euforiju kod navijača, ali Bajramović "spušta loptu".

Zlatan Bajramović

"Vidjet ćemo sve. Da se prvo nađemo mi iz stručnog štaba, pa da vidimo dalje s ekipom… Teško je unaprijed govoriti bilo šta. Nadamo se svi da će biti dobro".

Izgradnja ekipe

Istog dana kada je ozvaničeno da će Bajramović asistirati Barbarezu, od državnog dresa se oprostio dugogodišnji reprezentativac Miralem Pjanić.

"Naš stručni štab je pričao s njim. To je sve dogovor u cilju reprezentacije. On je do sad puno dao za našu zemlju i reprezentaciju".

Zmajeve ove godine čekaju vrhunske utakmice protiv fudbalskih velesila kakve su Engleska, Italija, Njemačka i Nizozemska. Bajramović je naglasio kako rezultati nisu u fokusu, te da je cilj izgradnja ekipe.

"Niko ne sanja o nekim rezultatima. Trebamo biti realni. Ovdje se radi o razvijanju ekipe. Ne bi bilo fer ni za igrače ni bilo koga da se u tim utakmica gledaju rezultati".

Bajramović je naglasio kako dolazi u reprezentaciju da pomogne i da se ne želi mnogo eksponirati u medijima.

Zlatan Bajramović

"To nije moja uloga. Moja uloga je da budem pomoćni trener, da pomognem… Za pitanja su tu direktor i selektor. Ne želim ja da budem u fokusu, jer to nije moj zadatak".

Novi stručni štab Zmajeva će imati podršku kao niko do sad, a Bajramovićev stav je da se samo zajedničkim snagama može napraviti iskorak.

"Podrška navijača u našoj zemlji nikada nije bila problem. Zajedno s momcima i navijačima moramo da podignemo sve, a to možemo samo skupa. Ne može jedno bez drugog", dodao je Bajramović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije