Zinedine Zidane: Znam da neću biti trener Reala deset godina

Radiosarajevo.ba
Zinedine Zidane: Znam da neću biti trener Reala deset godina
Zinedine Zidane je s Realom u posljednje dvije sezone osvojio sve što je mogao osvojiti, a nedavno je porglašen i najboljim francuskim trenerom u 2017. godini.

Zidane je šef stručnog štaba ekipe sa Santiago Bernabeu stadiona dvije godine, ali je u razgovoru za France Football istaknuo kako zna da u ekipi iz Madrida neće ostati deset godina.

"Zidane više nije fudbaler Real Madrida. Taj Zidane više ne postoji. Sada je na Zidaneu treneru da oblikuje svoju karijeru. Nisam zaštićen onim što sam uradio kao fudbaler za Real Madrid. Znam da će jednog dana doći moj kraj u Real Madridu i zbog toga dajem sve od sebe da budem uspješan. Zato sebi kažem, ako ću biti još deset dana tu, dat ću sve od sebe da izvučem maksimum iz tih deset dana. Znam da neću biti trener Real Madrida deset godina", rekao je Zidane za France Football i dodao:

"Želim da pokažem kako sam dobar trener i kada stvari ne idu dobro. Poteškoće me ne plaše. Spreman sam na sve. Ljudi možda misle da mi je sve došlo lako, da sve radim po instinktu, ali varaju se. I kao fudbaler i kao trener radio sam mnogo", poručio je Zidane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije