Ženska reprezentacija BiH poražena u Palermu pred 7.000 navijača

Radiosarajevo.ba
Ženska reprezentacija BiH poražena u Palermu pred 7.000 navijača
Foto:NSBiH / Ženska reprezentacija BiH poražena u Palermu pred 7.000 navijača

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Palermu od Italije sa 0:2 u susretu kvalifikacija za Euro 2021.

Krenule su Italijanke ofanzivno u meč što im se isplatilo već u 3’. Martina Rosucci je uposlila Cristianu Girelli koja ulazi u kazneni prostor bh. tima i sa desetak metara šalje loptu iza leđa Dijane Haračić.

Nakon tog gola izabranice Samire Hurem nisu dozvolile četvrtfinalisti sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva da stvori puno prilika. Ipak, Italija u 28’ postiže još jedan gol preko Manuele Giugliano.

U drugom poluvremenu još čvršća igra bh. tima. Domaći sastav je imao više loptu u svom posjedu, ali su bh. reprezentaivke uspjele da odbrane sve pokušaje Italijanki i ostalo je 2:0.

Bosna i Hercegovina je meč završila sa 10 igračica jer je Amela Kršo zbog prekršaja nad Stefaniom Tarenzi u 89’ dobila drugi žuti karton.

Nakon utakmice selektorka Samira Hurem je izjavila:

Odigrali smo još jedan odličan meč protiv velike Italije. 7.000 ljudi je navijalo za Italiju i u takvom ambijentu se osjetio strah kod naših igračica u prvih 15 minuta. Rano smo primili gol, ali smo izašli u drugom poluvremenu hrabrije, sigurnije i pružili bolju igru. Ova reprezentacija je u procesu svog razvoja i ovakve utakmice nam pomažu da što prije budemo na nivou koji nam je potreban. Ovo su realni rezultati i trebamo čestitati našim djevojkama.“

Hurem se osvrnula i na uspjeh juniorske selekcije BiH:

„Posebno čestitam našoj „U-19“ reprezentaciji koja je ostvarila veliki uspjeh. Nakon 10 godina smo u elitnom krugu. Sigurno da ćemo imati i kvalitetnije mlade igračice koje će nakon nastupa u elitnoj fazi poboljšati svoju igru i dobiti još jedno iskustvo.“

Naše najbolje fudbalerke kvalifikacije nastavljaju 12. novembra kad će gostovati u Izraelu.

Italija-Bosna i Hercegovina 2:0 (2:0)

Stadion: Renzo Barbera, Palermo. Sutkinja: Hristiyana Guteva (Bugarska). Pomoćne sutkinje: Ekaterina Marinova, Pavleta Rashkova (Bugarska). 4. sutkinja: Kristina Georgieva (Bugarska).

Golovi: 1:0 Girelli (3’), 2:0 Giugliano (28’).

Žuti kartoni: Kršo, Vujadin (BiH). Crveni karton: Kršo (BiH).

Italija: Laura Giuliani, Sara Gama, Aurora Galli, Elena Linari, Alia Guagni, Martina Rosucci (79. Giada Greggi), Cristiana Girelli, Elisa Bartoli, Valentina Giacinti (85. Stefania Tarenzi), Valentina Cernoia, Manuela Giugliano (64. Daniela Sabatino). Selektorka: Milena Bertolini.

Bosna i Hercegovina: Dijana Haračić, Nikolina Dijaković, Amira Spahić, Melisa Hasanbegović, Marija Aleksić, Eldina Ahmić (46. Nikolina Vujadin), Milena Nikolić, Dajana Spasojević, Selma Kapetanović (81. Andrea Grebenar), Azra Hamzić (61. Marija Damjanović), Amela Kršo. Selektorka: Samira Hurem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije