Samira Hurem: Grupa je izjednačena, najvažnije je da pružimo maksimum

Radiosarajevo.ba
Samira Hurem: Grupa je izjednačena, najvažnije je da pružimo maksimum
SFK Sarajevo će biti domaćin kvalifikacionog turnira Lige prvaka za žene. Utakmice se igraju na stadionu Asim Ferhatović Hase, a jedan duel će biti odigran i na stadionu Grbavica.

SFK Sarajevo je u grupi 10 sa PAOK-om, albanskom Vllaznijom i Bettenbourgom iz Luksemburga. Danas je u Titovoj 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratile Samira Hurem, Azra Numanović i Aida Hadžić.

"Sutra počinje naša prva kvalifikaciona utakmica. Igramo s Vllaznijom. Igrale smo s njima prije dvije godine i pobijedile smo. Taj rezultat ništa ne znači, sada se spremamo za novi susret. Istina je da su nas napustile četiri iskusne igračice, ali vjerujem da će ih uspjeti zamijeniti mlade fudbalerke koje su sada u sastavu", rekla je Hurem i dodala:

"PAOK ima tradiciju prolaska dalje. Oni imaju velike ambicije i sigurno da će biti jako neugodan protivnik. Albanke su se pojačale, dok ekipa iz Luksemburga igra prvi put. Mislim da je ova grupa izjednačena. Pritiska nemamo, najvažnije je da pružimo maksimum i ako se to desi svi ćemo biti zadovoljni", rekla je Hurem.

"Po rejtingu mi smo nosioci, ali i PAOK ima tradiciju. Mi možda jesmo favoriti zbog rejtinga. Međutim nedostajat će nam neke iskusne igračice. Doživjeli smo smjenu generacije. Teško je nadoknaditi kvalitet. Međutim meni je drago što se to desilo, jer je njihov odlazak u Švedsku potvrda našeg dobrog rada", istakla je Hurem.

Nakon Hurem medijima se obratila i Azra Numanović.

"Ekipe stižu danas, sve smo pripremili dobro. Imamo iskustvo jer sedmi put organizujemo kvalifikacioni turnir. Sve će ekipe danas imati oficijelni trening, što se priprema tiče sve protiče bez problema i jedva čekamo da turnir počne", rekla je Numanović i dodala:

"Publika je jako bitna i zbog toga pozivam sve da dođu da nam daju snagu i hrabrost da napravimo dobar rezultat. Velika je stvar kada imate nekoga da vas bodri. Ulaz je besplatan, utakmica je u pet sati i podrška nam treba da krenemo dobro u ovaj turnir. Posebno zbog mladih igračica koje imaju kvalitet, samo im možda nedostaje malo iskustva", istakla je Numanović.

Medijima se obratila i jedna od najboljih igračica SFK Sarajevo, Aida Hadžić.

"Atmosfera u timu je pozitivna i radna. Trudimo se da odradimo najbolje što možemo u pripremi utakmice, pa da to prenesemo na teren. Nevjerovatan je doživljaj igrati Ligu prvaka. Jedva čekamo da počne i da igramo utakmice, ne razmišljamo o statistici, jer obično ko o tome razmišlja ništa dobro ne napravi", rekla je Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije