Zenica u bojama bh. zastave, euforija sve veća

Radiosarajevo.ba
Zenica u bojama bh. zastave, euforija sve veća
Ulice Zenice danas su u plavo-žutim bojama i sve je u znaku naše nogometne reprezentacije. Kako se bliži početak susreta između Grčke i BiH, sve je veća euforija i broj navijača u Zenici.

Navijači u grad na rijeci Bosni pristižu sa svih strana, a naši navijači su itekako optimistični i večeras na Bilinom polju u Zenici očekuju pobjedu Zmajeva. 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici, u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji, odmjeriti snage s reprezentacijom Grčke.

Naša reprezentacija je s večerašnjim protivnikom, selekcijom Grčke igrala osam puta, a zabilježili smo jednu pobjedu uz četiri poraza i tri remija.

Na našem terenu smo na omjeru od jedne pobjede, dva poraza i jednog remija.

Prvi put smo se sa selekcijom Grčke sastali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj kada smo ubilježili dva poraza, bilo je 3:0 za Grke na domaćem terenu i 0:1 na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije