Plemići na korak do titule: Željo opet od gotovine napravio veresiju

Radiosarajevo.ba
Plemići na korak do titule: Željo opet od gotovine napravio veresiju
U derbiju 7. kola Lige za prvaka Prvenstva BiH, fudbaleri Željezničara i Zrinjskog na Grbavici su igrali neriješeno 2:2.

U slabom prvom poluvremenu najzanimljiviji trenutak desio se u 21. minuti kada je Zajmović iz okreta pogodio stativu gola Zrinjskog.

Na startu drugog poluvremena, u 49. minuti, Željo je poveo: Zakarić je izveo korner, a Bogičević je bio najviši i glavom pogodio mrežu Pirića za vodstvo Plavih 1:0.

Sredinom drugog poluvremena Plemići su, praktično iz ničega, izjednačili. Hajdarević je savladao Kjosevsakog, iako su fudbaleri Željezničara protestirali da je mladi igrač Zrinjskog loptu primirio rukom.

Novo vodstvo Željezničaru donio je Zec 11 minuta prije kraja, nakon što je sav posao obavio Graovac.

I kada se činilo da će Plavi zabilježiti pobjedu i vratiti se u trku za titulu, stigao je hladan tuš za gledaoce na Grbavici.

Baš kao i u susretu odigranom u martu pod Bijelim Brijegom, Zrinjski je u posljednjim trenucima stigao do boda, a strijelac je bio Handžić.

Ovim bodom Zrinjski je stigao na korak do treće uzastopne titule prvaka BiH jer tri kola prije kraja ima tri boda prednosti nad Željezničarom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije