Zvižduci na Grbavici: Željezničar ostao bez boda u 94. minuti

Radiosarajevo.ba
Zvižduci na Grbavici: Željezničar ostao bez boda u 94. minuti
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Detalj s utakmice između Željezničara i GOŠK-a na Grbavici
Željezničar je još jednom razočarao pred svojim navijačima i ostao bet tri boda u 94. minuti - s Grbavice su uzdignute glave otišli gosti iz Gabele koji su slavili pobjedu od 2:1.

U prvom dijelu, gosti iz Gabelu su od prve minute igrali otvoreno. Već u petoj minuti, Kulović je sjajno šutirao nakon pogreške Osmankovića, ali je Kjosevski zaustavio njegov pokušaj.

Na prvu bolju akciju Plavih čekalo se 13 minuta. Šehić je pokušao ubaciti sa strane, Zec je nekako uspio zahvatiti loptu, ali ona nije išla u okvir vrata. Minutu kasnije na iskušenju je ponovo bio Kjosevski. Poigravao se golman Želje, ali Kulović to nije uspio iskoristiti za vodstvo gostiju.

U 19. minuti ponovo prijete gosti. Hasanović  je probao dalekometnim šutem, ali je Kjosevski izmamio aplauz navijača. 

U 27. minuti hladan tuš na Grbavici. Vega je izveo korner, a u kaznenom prostoru domaćina najbolje se snašao Đajić, koji matira Kjosveskog za vodstvo GOŠK-a od 1:0.

Do kraja prvog dijela zabilježili smo još samo pokušaj Bogićevića, ali se rezultat nije mijenjao. U 43. minuti oglasili su se i navijači Željezničara, koji su sa tribina dali podršku treneru Milomiru Odoviću, ali su izviždali svoje nogometaše. 

U drugom dijelu, ponovo su gosti prvi napali. Željezničar je izgledao bezidejno, a Odović se na prvu promjenu odlučio u 56. minuti kada je u igru ušao Hajdarević umjesto Šabanadžovića, a kasnije je Dacić zaigrao, dok je izašao Čurjurić.  

Ništa se ozbiljnije nije dešavalo na terenu do 83. minute kada je sviran penal za Željezničar. Nakon dvije minute, loptu je uzao Krpić i pogodio mrežu gostiju za 1:1. 

Od tog trenutka probudila se i publika. No, igrala se 94. minuta kada je sudija svirao penal za GOŠK. Mirsad Ramić je pogodio mrežu domaće ekipe za konačnih 2:1 za GOŠK.  

Rezultati by SofaScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije