Željezničar u posljednoj minuti postigao gol protiv Širokog Brijega

0
Radiosarajevo.ba
Željezničar u posljednoj minuti postigao gol protiv Širokog Brijega
Foto: Željezničar.ba / FK Željezničar vs FK Široki Brijeg

Fudbaleri Željezničara i Širokog Brijega danas su u Konjicu odigrali prijateljsku utakmicu.

Široki je imao više loptu u svojim nogama na početku, ali je Željezničar prvi prijetio. U 11. minuti je po lopti raspalio Hajdarević, ali ju je poslao preko gola, prenosi Sport Centar.

Dvije minute poslije Bruno Oliveira krade jednu loptu i kreće ka golu Želje, ali neko od defanzivaca Plavih spašava svoj gol.

Uživo: Sve spremno za veliko finale Eurosonga - ovo je redoslijed nastupa

Uživo: Sve spremno za veliko finale Eurosonga - ovo je redoslijed nastupa

Željezničar savladao Budućnost golom Harisa Hajdarevića

Željezničar savladao Budućnost golom Harisa Hajdarevića

Nakon toga je Široki prijetio i nakon nekoliko prekida, ali bezuspješno. U 25. minuti je Drljo upropastio dobar kontranapad Željezničara, a nedugo nakon toga se na drugoj strani spetljao Lukić.

U 35. minuti je Bender dobro zaustavio pokušaj Vukoje s distance, te je to bilo posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu.

U nastavak nešto bolje ulazi Željezničar, koji prijeti dalekometnim udarcem Mekića, ali to zaustavlja Josipović bez ikakvih problema. U 54. minuti se u odličnoj prilici našao Križevac, ali Josipović je reagovao u posljednji tren.

Sredinom drugog dijela inicijativu preuzimaju Širokobriježani, te u jednom navratu prijete, ali Bender zaustavlja udarac nekog od njihovih igrača. Najbolju šansu je tim s Pecare imao u 76. minuti, ali je šut nekog od rezervista otišao malo pored gola.

Svoj šut oprobao je i Beća u 77. minuti, ali nije bio precizan, uzvratio je Široki tri minute poslije nakon odlične akcije, ali je šut na kraju bio veoma loš.

U posljednjem napadu na utakmici Plavi su izborili korner, nakon kojeg je Muris Pirić postigao gol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije