Željezničar u Krupi na Vrbasu, Sarajevo traži šestu pobjedu u nizu

Radiosarajevo.ba
Željezničar u Krupi na Vrbasu, Sarajevo traži šestu pobjedu u nizu
Četiri utakmice 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su jučer, a danas će svoje susrete odigrati i vječiti rivali Sarajevo i Željezničar.

Lider prvenstva i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski sinoć je remizirao na Bilinom polju protiv Čelika (1:1). Mladost iz Doboja kod Kaknja slavila je protiv Slobode (3:1), a domaće trijumfe upisali su i Radnik protiv Olimpica (2:0), kao i Metalleghe protiv Širokog Brijega (1:0).

Fudbalski klub Sarajevo dočekat će na stadionu Asim Ferhatović Hase Nogometni klub Vitez. Bordo tim je prvi dio sezone završio s pet uzastopnih pobjeda i ekipa Mehmeda Janjoša tražit će protiv Viteza novi trijumf i nastavak odlične serije.

"Naravno da očekujemo nastavak jeseni. Svjesni smo da će biti teško jer će biti mnogo utakmica i zbog Kupa. Nismo mijenjali ekipu i mislimo da je to prednost u ovom momentu. Naši planovi i ciljevi smo da idemo u Europu, ali ne bježimo ni od osvajanja trofeja. Mislim da ova ekipa ima snage za to", rekao je Janjoš uoči utakmice.

Željezničar će u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati kod Krupe na Vrbasu. Plavi su se pojačali pred početak prvenstva i nadaju se uspješnom otvaranju drugog dijela prvenstva protiv četvrtoplasirane Krupe.

"Uradili smo svoju zadaću u ovim pripremama, igrači su spremni i ja uopće nemam glavobolju jer ako igrači ispoštuju sve ono što smo dogovorili, ne sumnjam da ćemo se vratiti sa tri boda. Tri boda su u opticaju i oni znaju da ih moramo osvojiti kako bismo što mirniji ušli u nastavak prvenstva", rekao je uoči gostovanja u Krupi, Slavko Petrović.

Raspored susreta:

FK Sarajevo - NK Vitez (13:00)

FK Krupa na Vrbasu - FK Željezničar (14:30)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije