Željezničar se oprostio od heroja odbrane Grada Sarajeva i bivši igrač s Koševa

0
Radiosarajevo.ba
Željezničar se oprostio od heroja odbrane Grada Sarajeva i bivši igrač s Koševa
/ Vahid Avdić / Želimir Vidović / Zoran Lukić (Fudbaleri i timovi)

Danas se navršava 29 godina od kada je ubijen Želimir Vidović Keli, legenda FK Sarajevo i heroj grada Sarajeva.

Popularni Keli, rođen je 17. novembra 1953. godine u Sarajevu. Na Koševo je stigao u ljeto 1974. godine, a debitovao je 14. augusta u utakmici protiv ilidžanskog Igmana.

Narednih devet godina sa dosta uspjeha nastupao je za bordo klub. Želimir Vidović Keli je za FK Sarajevo upisao 241 nastup i postigao 14 golova.

“Bio je jedna od najvećih legendi, kako u sportskom, tako i u ljudskom smislu. Život je izgubio u humanoj misiji prebacujući ranjenike iz sarajevskog naselja Dobrinja prema bolnici Koševo”, poručili su iz FK Sarajevo.

Osim FK Sarajevo, od Kelija se emotivno oprostio i FK Željezničar.

“Na današnji dan 1992. godine poginuo je Želimir Vidović Keli, heroj odbrane grada Sarajeva i bivši igrač Sarajeva, Bosne i GAK-a. 17. maja 1992. godine, prilikom akcije prebacivanja ranjenika sa Dobrinje u bolnicu Koševo, vozilo hitne pomoći, kojim je Keli upravljao, zaustavljeno je na kontrolnom punktu, a njemu se od tada gubi svaki trag. Posmrtni ostaci pronađeni su četiri godine kasnije na Stupu. Počivaj u miru”, naveli su sa Grbavice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije