Zdravko Mamić uputio srceparajuću poruku Ćiri Blaževiću: 'Voljeni moj, Kume...'

3
Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić uputio srceparajuću poruku Ćiri Blaževiću: 'Voljeni moj, Kume...'
FOTO: Facebook / Miroslav Ćiro Blažević i Zdravko Mamić

Bivši predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, posvetio je post na Facebooku nedavno preminulom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, gdje ga je nazvao najznačajnijom osobom u historiji najvećeg kluba u Hrvatskoj. 

Zdravko Mamić je objavio tekst, gdje je izrazio zahvalnost Ćiri za sve što je uradio za njega.

Tekst prenosimo u cijelosti: 

Istraživanje Federalnog zavoda za zapošljavanje: Najviše nedostaje radnika ovih zanimanja

Istraživanje Federalnog zavoda za zapošljavanje: Najviše nedostaje radnika ovih zanimanja

Preminuo Miroslav Ćiro Blažević

Preminuo Miroslav Ćiro Blažević

"Voljeni moj Kume, danas kada se naši ovozemaljski putevi razdvajaju moram ti reći da si mi bio uzor i najbolji učitelj. Nikakav Oxford, nikakav Harvard, uz tebe i naše zajedničke sportske uspjehe, te provedeno silno zajedničko vrijeme proživio sam i sudjelovao u najljepšim trenucima našeg života.

Nazvati te trenerom svih trenera, a ne reći sve drugo o tebi bilo bi nepoštivanje i uvreda za sve ono što si ti bio i po čemu ćemo te pamtiti. Ti si najznačajnija osoba u stogodišnjoj historiji Dinama. Bio si najinteligentnija i najšarmantnija osoba koju sam sreo i za koju sam čuo.

Jadranka Kosor tuguje za Ćirom: ‘Javio se u nedjelju i rekao da tu zadnju kafu nećemo stići popiti‘

Jadranka Kosor tuguje za Ćirom: ‘Javio se u nedjelju i rekao da tu zadnju kafu nećemo stići popiti‘

Tvoja sposobnost da svakog čovjeka planete kojeg bi sreo, bez obzira na nacionalnost ili boju kože, učiniš sretnim i važnim je neponovljiva. Bijeli šal, „kako si sine“ za svakog stranca na cesti i osmijeh koji grije srce bit će tvoj trademark. Tvoja stisnuta šaka i zamah njome, na poziciji izlaska iz maksimirskog tunela prema Dinamovoj, tvojoj klupi, zauvijek će biti poziv u sportsku borbu koji je u trans bacao milione ljudi.

Obećavam da ću se svojim životom i djelima pobrinuti da se tvoje ime i djelo nikad ne zaboravi. Nikad Hrvatska, a ponajviše tvoji Dinamovci nisu toliko bili sretni, ponosni i u zajedništvu kao u onom koje si ti predvodio 1982. godine.

Hvala ti za sve što si me naučio, što si mi priuštio, hvala ti na tvome Dinamu i želim ti reći da ćeš uvijek ostati dominantna osoba u knjizi mog života. Volim te, zauvijek tvoj, kum Zdravko", navodi se u objavi Zdravka Mamića.

Podsjetimo, 8. februara nas je u 88. godini napustio Miroslav Ćiro Blažević, nakon duge borbe sa rakom.

U svojoj karijeri je vodio, između ostalog, i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te nas odveo u baraž za Svjetsko Prvenstvo 2010. godine, gdje nas je izbacila reprezentacija Portugala. 

Voljeni moj Kume, danas kada se naši ovozemaljski putevi razdvajaju moram ti reći da si mi bio uzor i najbolji učitelj....

Posted by Zdravko Mamić on Wednesday, February 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije