Zdravko Mamić progovorio o svemu: Aleksandra Vučića sam sreo u Mostaru, zvao me u Beograd

1
Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić progovorio o svemu: Aleksandra Vučića sam sreo u Mostaru, zvao me u Beograd
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zdravko Mamić

Čovjek koji je zaslužan za najveće uspjehe hrvatskog Dinama, ali i nacionalne selekcije Hrvatske je definitivno Zdravko Mamić, koji je govorio otvoreno o mnogim temama.

O hrvatskom i srbijanskom nogomet najviše, ali i o transferima i vještini pregovaranja...

"Ne bih rekao da Crvena zvezda i Partizan nešto lošije prodaju igrače od Dinama. Nemam takav utisak, ali ako vaši čitaoci tako misle, onda mogu da zahvalim na komplimentu. Možda kod vas još nije došlo vrijeme da prodajete kao Dinamo, ali doći će. Svjedoci smo da su u posljednjih pet godina Crvena zvezda i Partizan u kooperaciji prestigli koeficijent hrvatskih klubova. Nažalost, u Hrvatskoj samo Dinamo vuče koeficijent, nije se pojavio drugi klub kao u Srbiji.

Pogledajte u snimku šta se dešava ispred stambeno-poslovnog kompleksa Bulevar u Sarajevu

Pogledajte u snimku šta se dešava ispred stambeno-poslovnog kompleksa Bulevar u Sarajevu

Jeste vidjeli prvu zajedničku fotografiju Zdravka Mamića i njegove Jelene?

Jeste vidjeli prvu zajedničku fotografiju Zdravka Mamića i njegove Jelene?

Upitan je Mamić da li mu je žao što je Šerif prije dve godine spriječio dvomeč Zvezde i Dinama.

"Nije mi žao. Ja se uvijek protivim utakmicama Dinama i srbijanskih klubova. Kao i utakmicama naših reprezentacija. Isključivo jer to pobuđuje niske strasti. Neka Zvezda i Partizan izbace svoje protivnike, mi ćemo svoje i zajedno da igramo u Evropi. Ja svaki put čestitam kad Zvezda prođe. I oni meni čestitaju", priča Mamić.

Otkrio je i sa kim se najviše čuje... Pomenuo je i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nismo mi baš prijatelji. Sreli smo se u Mostaru gdje mi se obradovao kao bratu i gdje mi je kao ultras Delija čestitao na svim uspjesima Dinama. I zvao me da dođem u ’našu Zvezdu’. Meni je to bio kompliment. Drugi kontakt je bio kada me je tražio na telefon u Međugorju i rekao mi da je u restoranu u Beogradu i da će se potruditi da me ugosti u tom restoranu, a da će mi moji i njegovi prijatelji objasniti kako će doći do tog susreta. Tako da imam njegov otvoreni poziv da budem njegov gost u Beogradu. A ne postoji hrvatski zvaničnik koji se susreo sa Vučićem, a da on nije pitao za mene ili me pohvalio. Ja ne mogu ništa loše reći za njega", dodao je Zdravko Mamić u intervju za Mozzart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije