Zbog reklame na bosanskom jeziku Ibrahimović bi mogao dobiti kaznu FIFA-e

Radiosarajevo.ba
Zbog reklame na bosanskom jeziku Ibrahimović bi mogao dobiti kaznu FIFA-e
Zlatan Ibrahimović nedavno je postao posebno popularan na Balkanu zbog reklame koju je snimio na Bosanskom jeziku, no ona bi ga mogla koštati kazne koju mu, navodno, sprema Svjetska nogometna asocijacija (FIFA).

Riječ je o reklami koju je švedski napadač bh. korijena nedavno snimio za jednu kladionicu, a koja je posebno postala popularna u regiji jer je Zlatan insistirao da ona bude snimljena i na jeziku zemlje njegovog porijekla.

Zbog toga bi, kako pišu brojni europski mediji, Ibrahimović mogao dobiti kaznu FIFA-e, jer prema statutu ove asocijacije svi oni koji imaju bilo kakvu vezu sa kockanjem ili kladionicama mogu biti kažnjeni isključivanjem sa međunarodnih takmičenja. Iako je Zlatan ranije potvrdio napuštanje reprezentacije, nakon što se Švedska plasirala na Mundijal selektor ove zemlje razmišlja da ga ponovo uvrsti na spisak, te bi se odnedavno nogometaš LA Galaxyja mogao naći u nezgodnoj situaciji.

Ibrahimović nije želio ništa komentarisati o ovoj temi. Reprezentativnu karijeru okončao je nakon EP-a 2016. godine, iako je nedavno naglasio kako bi mogao biti u sastavu reprezentacije Švedske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije