Zbog rasističkih poruka: Crvena zvezda bez navijača u Londonu i 50.000 eura u kasi

Anadolija
Zbog rasističkih poruka: Crvena zvezda bez navijača u Londonu i 50.000 eura u kasi
Foto: Blick / Navijači Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda još jednom je oštro kažnjen od Disciplinske komisije Evropske fudbalske federacije (UEFA). Ovoga puta zbog rasističkog ponašanja navijača “crveno-bijeli“ će narednu gostujuću utakmicu u Ligi šampiona morati igrati bez podrške sa tribina.

Osim zabrane prodaje ulaznica za narednu gostujuću utakmicu Crvenoj zvezdi je izrečena i novčana kazna u iznosu 50.000 eura.  

Disciplinska komisija UEFA-e je utvrdila da se rasistički incident dogodio na revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona HJK Helsinki – Crvena zvezda, koja je igrana 31. jula u Finskoj. Stoga će beogradski klub u duelu protiv Tottenhama 22. oktobra igrati bez podrške navijača.

S obzirom da Zvezda skupo plača podršku sa tribina, možda to i neće biti veliki hendikep za igrače srbijanskog šampiona.

Naime, Crvena zvezda je prošle sezone UEFA-i morala platiti kazne u ukupnom iznosu od 191.000 eura, a ove je već dostigla 122.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije