Zbog ovoga je Husref Musemić izbačen iz fudbala na pola godine

10
Radiosarajevo.ba
Zbog ovoga je Husref Musemić izbačen iz fudbala na pola godine
Foto: FK Igman Konjic / Husref Musemić

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH izrekla je drakonsku kaznu treneru Igmana Husrefu Musemiću (63) zbog nesportskog ponašanja na poluvremenu i nakon prvenstvene utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru (7:1), prilikom čega je spomenuo i čelnika N/FS BiH Vicu Zeljkovića.

Musemić je izbačen iz fudbala na period od šest mjeseci, a izrečena mu je i novčana kazna od 3.000 KM.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 22.10.2024 godine, razmatrala je prijavu Komiteta za takmičenje NS/FS BiH i službenih lica utakmice za pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog trenera FK Igman Konjic, Husrefa Musemića zbog prekršaja počinjenog u toku i nakon završetka prvenstvene utakmice 10. kola WWIN lige BiH, HŠK Zrinjski-FK Igman.

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka gore navedene utakmice", saopćeno je iz N/FS BiH.

Podsjetimo, Musemić je očigledno nezadovoljan suđenjem i odlukom glavnog arbitra Marija Pejića da u 22. minuti isključi Almira Bekića, a odmah nakon tog i njega lično, verbalno napao kontrolora suđenja na pomenutom meču Admira Šehovića.

Husref Musemić suspendovan na pola godine, kažnjen je i novčano

Husref Musemić suspendovan na pola godine, kažnjen je i novčano

"Je..m ti majku sarajevsku, pi..o jedna, Šeha je..m te u usta, j..o ti Vico mater", neke su od uvreda i psovki koje je izgovorio Musemić.

Pomenutu situaciju pogledajte u nastavku.

Husref Musemić poslije utakmice brutalno izvrijeđao kontrolora

Posted by Bljesak.info on Monday, October 21, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije