Zbog ovog detalja Englezi traže ponavljanje utakmice

4
Radiosarajevo.ba
Zbog ovog detalja Englezi traže ponavljanje utakmice
Twitter / Zbog ovog detalja Englezi traže ponavljanje utakmice

Nakon što su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca, Italija je svladala Englesku s 3:2 i osigurala naslov europskog prvaka.

Time je uništila sve nade engleskih navijača u prekid neslavnog rekorda koji traje čak 55 godina i koji sada traže ponavljanje finala.

Englezi se teško mire s porazom pa su se odlučili povući potez očajnika - pokrenuli su peticiju kojom traže ponavljanje finalne utakmice jer smatraju da je nizozemski sudija Bjorn Kuipers napravio veliku grešku koja ih je, kako tvrde, koštala trofeja.

Posljednji odbranjeni penal Gianluigi Donnarrume označio je početak velikog slavlja igrača u Londonu, ali i na ulicama Italije.

Nakon 53 godine Italija je prvak Europe, a Gianluigi Donnarumma je zaustavio udarce s bijele tačke Sanchu i Saki, a Rashford je promašio i nogomet se vraća kući, u - Italiju.

Za njih je diskutabilna bila situacija pred sam kraj susreta u kojoj je italijanski kapetan Giorgio Chiellini vukao Bukaya Saku za dres.

Pogledajte:

Za taj prekršaj Chiellini je dobio žuti karton, a engleski navijači smatraju da je to bilo za crveni karton.

Peticiju je do sada potpisalo nešto više od 1.500 navijača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije