Zbog nereda u Širokom Brijegu uhapšeno sedam osoba

Radiosarajevo.ba
Zbog nereda u Širokom Brijegu uhapšeno sedam osoba
PrtScr / Haos u Širokom

Ukupno je sedam osoba privedeno zbog raznih prekršaja prije, za vrijeme i nakon utakmice Širokog Brijega i Zrinjskog koja je odigrana u nedjelju navečer na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, potvrđeno je za Bljesak.info iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

''Prije utakmice slobode su lišena dva muškarca, jedan iz Širokog Brijega i jedan iz Mostara zbog narušavanja javnog reda i mira u alkoholiziranom stanju'', izjavio je za Bljesak.info Dražen Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZHK. ''

Ružne slike iz BiH: Tuča, baklje - policija istjerala navijače Širokog s tribine

U nedjelju od 19:00 do 20:00 sati slobode su lišene još tri muške osobe zbog vrijeđanja službene osobe, odbijanja zapovijedi i izazivanja nereda na nogometnoj utakmici od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola.

Pregledom snimki nadzornih kamera na stadionu Pecara, u ponedjeljak u 8:45 sati u prostorije Policijske uprave Široki Brijeg privedena je još jedna muška osoba iz Širokog Brijega zbog narušavanja javnog reda i mira dok je u utorak zbog paljenja i bacanja baklje u teren priveden još jedan muškarac iz Širokog Brijega'', kazao nam je glasnogovornik Bošnjak.

Protiv svih počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o javnog redu i miru te Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije