Završeno zadnje kolo Premijer lige BiH: Velež nakon 33 godine u Europi

4
Radiosarajevo.ba
Završeno zadnje kolo Premijer lige BiH: Velež nakon 33 godine u Europi
PrtScr / Velež

Danas je odigrano posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost - Velež 0:1, Radnik - Široki Brijeg 0:2, Tuzla City - Zrinjski 1:2, Željezničar - Krupa 3:0 i Sloboda - Borac 0:0.

Susret Olimpik - Sarajevo je registrovan službenim rezultatom 0:3.

Borac će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u Konferencijsku ligu, novo takmičenje UEFA-e idu Sarajevo, Velež i Široki Brijeg. Zrinjski ove godine neće na euroscenu.

Velež i Široki Brijeg su današnjim pobjedama u gostima, u mečevima posljednjeg 33. kola m:tel Premijer lige BiH, ostvarili plasman u Evropu.

Velež je tako prvi put nakon 33 godine otišao na međunarodnu scenu.

Trijumf je u Banovićima nad Tuzčla Cityjem slavio i Zrinjski, ali bila je to Pirova pobjeda Plemića, s obzirom da je bolji u međusobnom omjeru Široki, koji tako osvaja četvrto mjesto i ulaznicu za kvalifikacije Konferencijske lige, piše SCsport.

Krenimo od trećeplasiranog Veleža. Mostarci su do minimalnih 0:1 u Doboju kod Kaknja došli već u trećoj minuti prelijepim pogotkom Ede Vehabovića.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, iako su oba tima, pogotovo u drugom poluvremenu, stvorila nekoliko pristojnih prilika.

Mladost – Velež 0:1 (Vehabović 3′)

Široki se mučio u Bijeljini, da bi mrežu protivnika načeo u 29. minuti, kada je Stipe Jurić kaznio istrčavanje Dalibora Kozića i glavom poslao loptu u mrežu Radnika. Udvostručio je Obšivač, koji se najbolje snašao u gužvi pred golom domaćina u 55. minuti. Susret je zaključen rezultatom 0:2.

Radnik – Široki Brijeg (S. Jurić 29′, Obšivač 55′)

Zrinjski je do trijumfa u Banovićima, gdje je Plemiće dočekao tuzla CIty, došao golovima Nemanje Bilbije, koji se tako ujedno osamio na vrhu liste strijelaca Premijer lige BiH.

Prvi pogodak kapiten Mostaraca postiže glavom, nakon ubačaja Juranovića iz kornera. Pred sami kraj poluvremena dosuđen je diskutabilni jedanaesterac za goste, nakon navodnog faula nad Juranovićem, koji je Bilbija pretvorio u vodstvo od 0:2.

Pred kraj susreta Tuzla City dolazi do gola utjehe, precizan s bijele tačke je bio Mišić.

Željezničar je došao do prve proljetne pobjede u zadnjem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Plavi su na Grbavici savladali Krupu (3:0). Novi prvak naše države Borac odigrao je susret bez pogodaka sa Slobodom na Tušnju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije