Završen europski put FK Sarajevo ubjedljivim porazom u Trnavi: Spartak je slavio sa 3-0

2
Radiosarajevo.ba
Završen europski put FK Sarajevo ubjedljivim porazom u Trnavi: Spartak je slavio sa 3-0
Foto: FK Sarajevo / Emil Rockov

Završena je uzvratna utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Evropsku konferencijsku ligu između Spartaka i Sarajeva.

Na kraju su u Trnavi radosniji bili domaći fudbaleri i navijači jer je Spartak slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Sarajevo je u ovaj susret ušlo isto onako kako je izgledalo i tokom cijelog prvog susreta na 'Koševu' – krajnje ofanzivno, požrtvovano i sa potpunom kontrolom igre.

Sarajevo uživalo u koncertu Amire Medunjanin: Festival "Baščaršijske noći" svečano zatvoren

Sarajevo uživalo u koncertu Amire Medunjanin: Festival "Baščaršijske noći" svečano zatvoren

Već u drugoj minuti bilježimo pokušaj Oliveire da uposli Guliashvilija, ali odbrana domaćih odlično reaguje. Pet minuta poslije Jović nakon centaršuta Durakovića sa par metara pogađa jednog od igrača Spartaka na samoj gol-liniji. U 14. minuti Duraković je šutirao nakon dodavanja Đorđevića, ali lopta se odbija od jednog fudbalera domaćih.

Kada su svi očekivali da Sarajevo kapitalizuje svoju terensku inicijativu, stigao je hladan tuš za navijače 'Bordo kluba'. Rockov je u 15. minuti loše reagovao nakon jednog centaršuta što koristi Duriš i postiže pogodak za 1:0.

Iako su se svi nadali da to neće mnogo uzdrmati fudbalere Sarajeva, činilo se kako se igra 'Bordo ekipe' nakon toga raspala. Pritisak je gotovo u potpunosti stao, linije igrača su ispresijecane a voljni momenat je bio na vrlo niskom nivou.

To su uspješno koristili domaći fudbaleri te su u 20. minuti imali dvije odlične prilike preko Zeljkovića i Prohaske, a u 33. minuti Azango pogađa stativu gola Sarajeva.

S obzirom na prikazano najviše se iščekivala pauza između dva poluvremena, kako bi se ekipa Sarajeva što brže 'dozvala', odmorila i konsolidovala redove, te krenula po izjednačujući pogodak.

Uživo iz Trnave s utakmice Konferencijske lige: FC Spartak - FK Sarajevo 3:0

Uživo iz Trnave s utakmice Konferencijske lige: FC Spartak - FK Sarajevo 3:0

Međutim, u 41. minuti Duriš postiže svoj drugi pogodak nakon jedne lijepe akcije i time stavlja tačku na prvo poluvrijeme koje je Spartak riješio u svoju korist.

Drugo poluvrijeme je počelo u drugačijem tonu. Sarajevo je od početka preuzelo inicijativu i kontrolu nad igrom, a ispostavit će se da je to bila taktička odluka stručnog štaba Spartaka koji je gostima prepustio posjed lopte, dok je u defanzivi uspješno čuvao prednost od dva gola razlike.

Prvu ozbiljnu priliku u drugom dijelu utakmice bilježimo u 48. minuti kada Čataković s distance šutira, ali lopta odlazi daleko od gola domaćih. Guliashvili je u 63. minuti šutirao također s udaljenosti od 20 metara, ali Frelin je bio dobro postavljen.

U 68. minuti vidjeli smo i jednu dobru priliku za Duriša, međutim iz velike blizine šalje loptu pored gola Sarajeva, a dvije minute poslije Sarajevo ponovo prijeti s distance udarcem Beganovića kojeg golman domaćih odbija u korner.

U 71. minuti Čataković je pokušao da šutira iz teške pozicije nakon jednog kornera, ali lopta odlazi preko gola, a u 78. minuti Anđušić šalje loptu pored gola sa deset metara nakon jednog povratnog dodavanja

Kako se kraj utakmice bližio tako su, očekivano, i napadi Sarajeva bivali sve češći i oštriji, pokušavala se stvoriti gužva pred golom Spartaka kako bi se iz toga izrodila izgledna situacija za postizanje pogotka, međutim odbrana slovačke ekipe je bila na visini zadatka, dok su pritisak i nervoza u redovima Sarajeva učinili svoje. Izdvajamo pokušaj Guliashvilija koji je šutirao iskosa ali bez uspjeha u 88. minuti, te intervenciju jednog defanzivca Spartaka ispred Čatakovića u posljednjoj minuti reuglarnog dijela, čime je odlična prilika za Sarajevo otišla u nepovrat.

Tačku na i u četvrtoj, posljednjoj minuti nadoknade vremena stavio je Karhan koji je pogodio za 3:0 i potvrdu ubjedljive pobjede Spartaka nad Sarajevom.

Kraj utakmice u Trnavi

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, July 31, 2024

Sarajevo je tako završilo svoj evropski put za ovu sezonu u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Evropsku konferencijsku ligu, te ga sada očekuju obaveze u domaćim takmičenjima. Oni će u nedjelju, 4. augusta, od 21:00 na 'Koševu' u okviru prvog kola WWin lige Bosne i Hercegovine ugostiti tuzlansku Slobodu.

Spartak će u trećem kolu odmjeriti snage s poraženim iz dvomeča Wisle Krakow i Rapida iz Beča, a austrijski tim je prvu utakmicu riješio u svoju korist rezultatom 2:1, piše SC Sport. 

UEFA Evropska konferencijska liga, drugo kolo kvalifikacija, druga utakmica:

Spartak 3:0 Sarajevo (Duriš 15’, 41’, Karhan 90+4’)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije