Završava se grupna faza Lige prvaka: Kakve su kalkulacije, kome su bodovi potrebni?

F. Z.
Završava se grupna faza Lige prvaka: Kakve su kalkulacije, kome su bodovi potrebni?
FOTO: Arhiv / Real se ozbiljno pojačava
Ostalo je još da se odigra 18 utakmica u grupnoj fazi UEFA-ine Lige prvaka, a večeras će najzanimljivije biti u grupi C, gdje se još uvijek ne zna ko će u naredni krug takmičenja.

Zanimljivo će biti i u grupi B vidjeti u kakvom će sastavu na teren izaći Barcelona u okršaju sa Tottenhamom.

U grupi A poznato je sve osim ko će s prvog mjesta među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu. Plasman u drugi krug osigurali su Atletico Madrid i Borussija Dortmund, a u Europsku ligu s trećeg mjesta će Club Brugge. Monaco se oprašta od takmičenja u Europi. Jorgandžije iz Madrida imaju dva boda više od Milionera iz Dortmunda.

Club Brugge će na svom terenu dočekati Atletico Madrid, dok će Borussije Dortmund na gostovanje kod Monaca. Atleticu je potrebna pobjeda za prvo mjesto, dok će u slučaju remija i pobjede Borussije završiti kao drugoplasirani.

Kod Atletica na terenu neće biti Coste, Hernandeza i Savića, dok su Godin i Juanfran upitni. S druge strane u Club Bruggeu nema Coolsa, Diatte, Groenevelda i Vossena. Upitni su Dennis, Mata, Rezaei i Vlietinck. U redovima Monaca je lakše nabrojati ko će igrati. Naime, zbog povreda kod Kneževa nema Aholoua, Grandsira, Jovetića, Mnoule, N'Dorama, Pellegrija, Rony Lopesa, Sidibea, Subašića, Tourea i Treaorea. Kod gostiju neće biti Wolfa.

U grupi B Barcelona je sigurna na prvom mjestu. Električari iz Eindhovena sigurno neće ostati u Europi, a o putniku u osminu finala Lige prvaka odlučit će Inter i Tottenham. Tačnije Tottenham će na gostovanje kod Barcelone, a Inter će na svom terenu ugostiti PSV Eindhoven. I jedni i drugi imaju po sedam bodova, a Tottenham ima bolji međusobni omjer.

Dakle ako Pijevci slave u Barceloni sigurni su u narednom krugu, a u svakom drugom slučaju ovise o rezultatu koji će ostvariti Inter s PSV-om. Barcelona će u ovom duelu biti bez Malcoma, Rafinhe, Roberta, Umtitija, a Suarez ne igra odlukom Valverdea. Kod Tottenhama neće biti Dembelea, Janssena, Sancheza, Trippiera I Wanyame. Kada je u pitanju duel Intera i PSV-a, kod domaćih neće biti Dalberta i Nainggolana, a kod gostiju Thomasa.

U grupi C je najzanimljivije i ima najviše mogućih kombinacija. Nakon pet odigranih kola Napoli ima devet bodova, PSG osam, Liverpool šest, dok Crvena zvezda ima četiri boda. Napoli i PSG s pobjedama sigurno prolaze dalje. I dok PSG gostuje kod Crvene zvezde, Napoli će u pakao Anfielda. Napolitanci će dalje i u slučaju minimalnog poraza s postignutim golom, dok u slučaju da Liverpool pobijedi s 1:0, dalje sigurno idu Redsi. Teško je vjerovati da će PSG prosuti bodove u Beogradu.

Liverpool je večeras bez Clynea, Gomeza i Oxlade-Chamberlaina, dok kod gostiju neće biti Chirichesa i Verdija. U Beogradu kod domaćih nema Krstičića i Savića, dok je u redovima Svetaca izgubljen samo Dagba.

U grupi D se zna sve osim ko će u Europsku ligu. Porto je siguran sa 13 bodova na prvom mjestu, dalje će i Schalke sa osam. Galatasaray ima četiri, a moskovska Lokomotiva tri. Večeras Galata na svom terenu dočekuje Porto, dok će Moskovoljani na težak ispit u Njemačku.

Turci su večeras bez Akbabe, Aziza, Belhande i Gumusa, dok kod gostiju nema Aboubakara i Corone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije