Zajko Zeba: Grbavica je moja kuća i drago mi je što sam se vratio

Radiosarajevo.ba
Zajko Zeba: Grbavica je moja kuća i drago mi je što sam se vratio
Plavi salon Stadiona Grbavica danas je bio domaćin zvaničnog predstavljanja novog igrača Fudbalskog kluba Željezničar, koji će u nastavku sezone biti značajno pojačanje za ovaj klub.

Velikom broju novinara obratio se najbolji igrač lige protekle sezone Zajko Zeba, koji se ovim činom vratio u redove Plavih, a osim njega, govorio je i glavni skaut FK Željezničara Aldin Čenan.

„Drago mi je što sam se vratio kući. Mislim da ću tu ostati do kraja karijere, mada mislim da mogu još dosta igrati. Ovo je velika suprotnost od mog zadnjeg puta u Želji. Imali smo rezultate vrhunske, ali nismo imali sve ovo okolo, sve se podiglo na evropski nivo. Stadion i prostorije se ne mogu prepoznati. Fali sportski dio, ali mislim da ćemo to popraviti i da ja mogu pomoći“, kazao je Zeba tokom predstavljanja, dodavši da je Grbavica „njegova kuća i da želi obradovati navijače“.

Ipak, upozorio je i da će karijeru završiti onda kada ne bude zadovoljan svojim igrama.

„On je taj koji želi na fin način da završi karijeru u našem klubu i u ime našeg kluba bih mu poželio dobrodošlicu, te se nadam da ćemo zajedno imati mnogo uspjeha u našem radu“, istaknuo je Čenan.

Inače, tokom prošle sedmice javnosti je predstavljeno da će Zeba ponovo zaigrati u dresu Plavih, a danas je i ozvaničeno potpisivanje ugovora. On će se vrlo skoro naći na treninzima ekipe, a pravo nastupa na utakmicama imat će u proljetnom dijelu sezone, kada će igrati u dresu s brojem 20.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije