Xavi šokirao odlukom: 'Odlazim iz Barcelone'

0
Radiosarajevo.ba
Xavi šokirao odlukom: 'Odlazim iz Barcelone'
Foto: EPA - EFE / Xavi Hernandez

Trener Barcelone Xavi Hernandez (44) potvrdio je u subotu navečer da će napustiti tim na kraju sezone.

Baš kao što je Jurgen Klopp iznenadio i šokirao navijače Liverpoola, tako je Xavi to isto uradio navijačima Barcelone kada je na press konferenciji rekao da napušta klub.

"Želim objaviti da 30. juna neću nastaviti biti trener Barcelone. Odlučio sam prije nekoliko dana, ali mislim da je vrijeme. Klub treba promjenu dinamike. Kao Katalonac, razmišljanje o klubu, o igračima... Fudbaleri će biti mirniji. Mislim da je to zdravorazumska situacija. Razmišljanje o klubu, više nego o meni", rekao je Xavi i dodao:

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

"Potrebna je promjena dinamike. Jako dobro poznajem ovaj klub. Danas me podsjećate na titule i prije sam to morao učiniti. To je promjena dinamike. Odluka koju donosim je vrlo potrebna. Imam osjećaj da će se klub poboljšati mojim odlaskom s mjesta trenera", rekao je Xavi.

Ova Xavijeva odluka došla je nakon Barceloninog šokantnog domaćeg poraza od Villarreala rezultatom 3:5.

"Ne sjećam se tako okrutne utakmice kao danas u svojoj karijeri", bio je njegov komentar na samu utakmicu protiv Villarreala.

"Neću se predomisliti. Nadam se da ćemo osvojiti Ligu prvaka, optimist sam...", dodao je Xavi.

Xavi je u novembru 2021. imenovan kao stalni nasljednik Ronalda Koemana i doveo je klub do naslova u La Ligi u svojoj prvoj punoj sezoni na čelu kluba.

Međutim, klub je pod njegovim vodstvom pretrpio eliminaciju u dvije uzastopne sezone grupne faze Lige prvaka, Barcelona se također mučila u Europskoj ligi, izgubivši četvrtfinale od Eintracht Frankfurta 2022. i u nokaut-fazi doigravanja od Manchester Uniteda sezonu poslije.

U ovoj sezoni je uspjela proći grupnu fazu Lige prvaka, ali je u prvenstvu na minus 10 u odnosu na vodeći Real Madrid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije