Xabi Alonso želi produžiti ugovor sa Bayernom

Anadolija
Xabi Alonso želi produžiti ugovor sa Bayernom
Iskusni španski fudbaler Xabi Alonso (35) izjavio je da bi bio veoma sretan kada bi na kraju tekuće sezone produžio ugovor sa Bayernom iz Minhena.

Bivši vezni igrač Liverpoola i Real Madrida od dolaska u Njemačku osvojio je dva naslova nacionalnog šampiona, te po jedan Kup i Super kup.

Ove sezone Alonso je propustio samo jednu utakmicu, ali je svjestan da je zbog njegovih godina njegova budućnost u klubu, kakav je Bayern, neizvjesna.

"Želio bih ostati ovdje. Osjećam se dobro, i moja porodica i ja osjećamo se ugodno u Minhenu. Sezona je duga, ali sigurno ćemo uskoro razgovarati o mojoj budućnosti u klubu", kazao je Alonso njemačkim medijima.

Ranije ovog mjeseca nekadašnji španski reprezentativac je kazao da još nije odlučio šta će uraditi na kraju sezone. No, izgleda da je sada razjasnio sa samim sobom da želi nastaviti igrati fudbal, i to u Bayernu, na najvišem mogućem nivou.

Osim za tri spomenuta kluba Alonso je tokom karijere igrao za Real Sociedad i jednu polusezonu za Eibar.

U dresu reprezentacije Španije odigrao je 114 utakmica i postigao 16 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije