Wolves dočekuje nemotivisani Sheffield United

0
Radiosarajevo.ba
Wolves dočekuje nemotivisani Sheffield United
Twitter Wolves / Wolves

Danas će se odigrati utakmica 32-og kola Engleske Premier Lige u kome će Wolves na Molineuxu dočekati ekipu Sheffield Uniteda. Utakmica počinje u 21.15 sati.

Wolves je od ulaska u Premier Ligu ekipa iz gornje polovice tabele. U prvoj sezoni nakon ulaska su obezbjedili učešće u Europa Ligi. Mnogi su nakon toga mislili kako će Wolves imati daleko slabiju sezonu no to nije bio slučaj. Prošle sezone su završili kao sedmoplasirana ekipa lige dok su u Europa Ligi ispali od šampiona tog takmičenja Seville u četvrt finalu pogotkom kojeg su primili u samom finišu susreta. I u ovu sezonu Premier Lige su ušli sjajno ali oni su u toku sezone imali nekoliko očajnih perioda što ih je učinilo ekipom iz donjeg dijela tabele. Veliki razlog za ovo je sigurno i povreda najboljeg igrača ekipe, Raula Jimeneza koji je zbog potresa mozga out gotovo čitavu sezonu. Tokom zimskog prelaznog roka su doveli Williana Josea i od njegovog dovođenja izgledaju nešto bolje ka naprijed, posebno u nekoliko posljednjih utakmica. U posljednjem kolu su savladali Fulham, prije toga su u porazu od West Hama zabili dva pogotka i jasno je da igraju sve bolje ka naprijed. Osim Jimeneza koji je dugo out Espirito Santo za večerašnji dvoboj ne može računati ni na bekove Marcala i Jonny-a kao ni na Pedro Neta te Rubena Nevesa.

Sheffield United je nakon sjajne prošle sezone u Premier Ligi potpuna suprtonost u ovoj sezoni. Oni su imali očajan start ove sezone u kojoj su za prvu pobjedu čekali čak do 18-og kola. Nakon toga su ušli u nešto bolji period ali to je trajalo jako kratko. Sheffield je i trenutno u nizu od pet vezanih poraza. Najlošija su ekipa lige koja je na gostujućim terenima u 15 odigranih utakmica samo u dva navrata uspjela ostati neporažena. Trenutno su zakovani za dno tabele sa svega 14 osvojenih bodova te su čak 18 bodova iza ekipa koje su van opasne zone i jasno je da ćemo ih gledati iduće sezone u Championshipu. Danas igraju protiv ekipe koja je pojedinačno kvalitetnija na svakoj poziciji i zaista će teško do bodova. Osim toga Sheffield za ovaj meč imaju mnogo problema sa povrijeđenim igračima. Wilder za ovaj susret ne može računati na zadnjeg veznog Bergea te braniče Bashama, Jacka O Connella, Jacka Robinsona, igrače sredine terena Rodwella i Flecka kao i napadača Sharpa. Oni su najnefikasnija ekipa Premier Lige a uz brojne izostanke u posljednjoj liniji danas će imati velikih problema i u tom dijelu terena.

Kladionica MOZZART je za ove utakmice pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Wolverhamptona 1,72, neriješeno 3,50, a na pobjedu Sheffield Uniteda 5,40.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije