Crystal Palace na Selhurst Parku dočekuje ekipu Chelsea

0
Radiosarajevo.ba
 Crystal Palace na Selhurst Parku dočekuje ekipu Chelsea
Foto: Evening Standard / Fudbaleri Crystal Palacea

Danas su na programu utakmice 31-og kola Engleske Premier Lige u kome će, između ostalog,  Crystal Palace na Selhurst Parku dočekati ekipu Chelsea. Utkmica počinje u 18.30 sati.

Crystal Palace je imao odličan start sezone ali su nakon mnoštva povreda imali jedan jako loš niz rezultata te je izgledalo da će se boriti za ostanak u ligi. Ipak, uz tri remija i dvije pobjede na posljednjih šest susreta oni su se odvojili od ekipa koje se nalaze u opasnoj zoni. Crystal Palace je trenutno 13-toplasirana ekipa lige uz 12 bodova više u odnosu na ekipe koje se nalaze u opasnoj zoni. S obzirom da su daleko i od mjesta koja vode u Europu ne mogu mnogo napraviti do kraja sezone. U sličnoj situaciji su bili i prošle sezone nakon čega je bilo vidljivo da je želja za pobjedom ekipe manja te su tada ušli u jedan niz poraza te se ne treba iznenaditi ukoliko tako bude i ove sezone. Oni za danas ne mogu računati na Fergusona koji je out od početka sezone. Osim njega veliki problem je izostanak Sakhoa i Tomkinsa, igrača posljednje linije. Van stroja je i standardni vezni igrač McArthur kao i McCarthy te Clyne kao i napadač Batshuayi. Uz ove brojne povrede na svim dijelovima terena Crystal Palace ima minimalne šanse da protiv trenutno sjajnog Chelsea ostane neporažen.

Chelsea je pred početak ove sezone doveo nekoliko sjajnih pojačanja i ubrajani su u uži krug favorita za osvajanje titule Engleske Premier Lige. Međutim u prvom dijelu sezone pod Lampardom ekipa nije pružala očekivane rezultate što je dovelo do otkaza i dolaska Tuchela na mjesto trenera. Od dolaska Tuchela Chelsea je sigurno među najboljim ekipama u Engleskoj. U Premier Ligi su bili sjajni, osim očajne partije prošlog tjedna kada su poraženi od WBA. Osim toga u Ligi Prvaka su potpuno nadigrali Atletico Madrid i prošli u četvrtfinale gdje su u prvom susretu već napravili ogromnu prednost nad Portom. Zaista sve trenutno djeluje sjajno ali za uspješnu sezonu im je potrebno da završe među četiri najbolje ekipe u Engleskoj i obezbjede Ligu Prvaka naredne sezone za kojom trenutno zaostaju jedan bod. Stoga je od velike važnosti da pobjede danas Palace kojeg posljednjih godina redovno pobjeđuju. Za ovaj susret, izuzev Silve koji odrađuje suspenziju, nemaju izostanaka te u ovaj susret ulaze kao ogromni favoriti.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ove utakmice pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Crystala 7,25, neriješeno 3,90 , a na pobjedu Chelsea 1,52.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije