Wenger se vraća na trenersku klupu

AA
Wenger se vraća na trenersku klupu
/ Twitter

Arsene Wenger (69), nekadašnji dugogodišnji menadžer Arsenala, kazao je da će se vratiti trenerskom poslu, vjerovatno početkom naredne godine, ali da to neće biti u Engleskoj.

Wenger, koji je 22 godine proveo na klupi "topnika", na kraju prošle sezone odlučio je da napusti londonski klub i od tada se nije bavio trenerskim pozivom.

"Sigurno neću raditi u nekom engleskom klubu. Cijeli život sam posvetio jednom klubu i takvo nešto bi bilo teško, a i ne bi bilo dobro prihvaćeno", naglasio je Wenger za britanske medije.

Francuski stručnjak, koji je s Arsenalom osvojio tri naslova šampiona Engleske i čak sedam pehara u FA kupu, kaže da mu nedostaje fudbal i da je ostao navijač "topnika".

Na klupi ga je zamijenio Unay Emery, koji je solidno startovao. Arsenal je trenutno četvrti na tabeli, a proteklog vikenda je remijem kod Crystal Palacea završio niz od sedam uzastopnih pobjeda.

"Kada mogu da gledam utakmicu, onda sam navijač Arsenala. Sretan sam kada Arsenal pobjeđuje i tužan kada gubi. Dobro je što stvari idu kako treba. Nedostaje mi igra, intenzitet i ljepota fudbala. Rad s timom i razmjena emocija stvari su koje vam nedostaju, ali mi ne nedostaju negativne stvari u utakmicama", zaključio je Wenger.

Francuz je nedavno izjavio da se u januaru namjerava vratiti u fudbal te da ima jako puno zanimljivih ponuda od saveza i klubova iz gotovo cijelog svijeta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije