Wenger: Kane je potukao Ronalda i Messija, a oni su nepobjedivi

AA
Wenger: Kane je potukao Ronalda i Messija, a oni su nepobjedivi
Twitter / Harry Kane/Arhiva
Arsene Wenger, menadžer Arsenala, izrekao je riječi hvale na račun Harryja Kanea, napadača Tottenham Hotspura, najvećeg rivala njegovog kluba.

Kane je jučerašnjim hat-trickom u premierligaškoj utakmici protiv Southamptona, koju je Tottenham dobio 5:2, oborio dva rekorda. S 56 golova prestigao je Lionela Messija, zvijezdu Barcelone, i postao najbolji strijelac Evrope u 2017. godini. Drugi rekord koji je oborio bio je star 22 godine i držao ga je nekadašnji engleski reprezentativac Alan Shearer, koji je 1995. godine u dresu Blackburna postigao 36 golova. Novi Kaneov rekord je 39 golova u Premiershipu u kalendarskoj godini.

Međutim, Wenger je više impresioniran činjenicom da je Kane u 2017. godine na listi najboljih strijelaca Evrope iza sebe ostavio Messija (54 gola), te Cristiana Ronalda, Roberta Lewandowskog i Edisona Cavnija (po 53).

"On je to učinio, a da me pitate da li sam predvidio? Skromno bih rekao 'ne'. On je 'potukao' ljude poput Messija i Ronalda, koji su u mojoj glavi nepobjedivi, pa je tako ovo što je učinio apsolutno fantastično", kazao je Wenger za britanske medije.

Prema Wengerovom mišljenju Kaneov poduhvat je još značajniji kada se uzme u obzir da je Premier liga dosta izjednačenija u odnosu na ostale evropske lige.

"Upravo zbog toga i kažem da je njegovo dostignuće apsolutno nevjerovatno", istakao je Arsenalov menadžer.

Kane je dijete Tottenhama u čiju je omladinsku školu došao iz Watforda kada mu je bilo 11 godina. Prvi profesionalni ugovor s "pijetlovima" potpisao je 2009. godine, a nakon niza godina provedenih na posudbama prvu šansu je dobio u sezoni 2014/15, i znao ju je iskoristiti. Do sada je za Tottenham odigrao 189 takmičarskih utakmica i postigao 123 gola. S obzirom da mu je tek 24 godine mnogi ga već sada sele u Barcelonu ili Real Madrid. No, on ima važeći ugovor s Tottenhamom potpisan 1. decembra 2016. koji traje do ljeta 2022. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije