Vlatko Glavaš uoči Svjetskog prvenstva u Kataru: Hrvatska je konstantno dobra, Srbija ima šansi

0
Fena
Vlatko Glavaš uoči Svjetskog prvenstva u Kataru: Hrvatska je konstantno dobra, Srbija ima šansi
Foto: Fena / Vlatko Glavaš

Dugogodišnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac i trener Vlatko Glavaš pet dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru smatra da je to za svakog nogometaša poseban događaj, "pogotovo za ljude koji su se bavili nogometom i koji su cijeli život u tome".

Šestdesetogodišnji Bugojanac ne sumnja da će to biti izvanrednan i dobro organiziran sportski događaj.

"Ali, moram biti iskren, osjećaj ovogodišnjeg SP-a, koje uskoro počinje, nekako je izgubio draž jer se ne održava u stalnom terminu, u ljetnjem periodu, već prvi put u zimskom dijelu godine u Kataru gdje su velike temperature. Nekako se izgubilo sve što je do sada bilo, zbog same činjenice da se SP održava od 20. novembra do 18. decembra. I pored toga očekujem da će to biti jedno izvanredno SP", kazao je Glavaš za Fenu.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Panika u Portugalu: Procurila snimka hladnog susreta Ronalda i Fernandesa

Panika u Portugalu: Procurila snimka hladnog susreta Ronalda i Fernandesa

Također, smatra da se to neće odraziti ni na kvalitet takmičenja, samim tim što su reprezentativci iz svih ekipa praktično igrali za svoje klubove do prošlog vikenda.

"Za pripreme za SP faktički im je ostalo samo sedam do deset dana što bi se moglo odraziti na umor igrača, ali ipak oni su veliki profesionalci. Mislim da se to neće uticati na kvalitet igara i utakmica", kazao je Glavaš.

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH i član Fortune iz Düsseldorfa u glavne favorite SP smatra reprezentacije Brazila, Argentine, Njemačke i branitelja naslova Francuske.

"To su ekipe koju su uvijek u krugu favorita. Hrvatska je zadnjih godina konstantno dobra. Također mislim da i Srbija ima šansi, iako ima tešku grupu, ako prođe u drugi dio takmičenja imat će velikih šansi. Ne znam da li se ovog puta kao iznenađenje može uključiti neka afrička zemlja. Volio bih da ovaj put neka od malih zemlja, koje nisu imale poriliku da budu u vrhu svjetskog nogometa, napravi iznenađenje", kazao je Glavaš.

Izostanak Italijana sa SP, četvorostrukih svjetskih prvaka, bit će veliki nadostatak za sve ljubitelje nogometa.

"Italijani će siguno nedostajati, oni su velika nogometna slia, ali pošto ih nema očigledno da nisu ni zaslužili da ovaj put budu tamo. Na SP će biti mnogo kvalitetnih reprezentacija", kazao je na kraju Glavaš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije