Koliko novca će dobiti osvajač Svjetskog prvenstva u Kataru?

0
Radiosarajevo.ba
Koliko novca će dobiti osvajač Svjetskog prvenstva u Kataru?
Foto: EPA-EFE / Qatar 2022

FIFA će uplatiti ukupno milijardu dolara nacionalnim savezima i klubovima kao nagrade za plasman na SP te kao kompenzacije klubovima za sudjelovanje njihovih igrača u Kataru.

Nagrada reprezentaciji koja osvoji naslov prvaka svijeta iznosit će 42 miliona dolara. Na ovaj iznos dodaje se i 1.5 miliona dolara koje svaka reprezentacija dobiva za pripreme, a još po devet miliona za sudjelovanje u grupnoj fazi. Tako da će prvak ukupno dobiti 52.5 miliona dolara.

Finalist će dobiti 40.5 miliona, bronzani 27, a četvrto mjesto donosi 25 miliona dolara. Reprezentacije od petog do osmog mjesta zaradit će 17 miliona plus bonuse za pripreme i grupnu fazu, a FIFA će 104 miliona dolara podijeliti ekipama od devetog do 16. mjesta, što znači da sam prolazak skupine donosi garantovanih 13 miliona dolara.

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

FIFA će oko 209 miliona dolara izdvojiti za kompenzaciju klubovima čiji igrači će nastupiti na Mundijalu u Kataru, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije