Vlado Jagodić: Ovo Sarajevo je teško pobijediti

0
Radiosarajevo.ba
Vlado Jagodić: Ovo Sarajevo je teško pobijediti
Foto: PLBiH / Trener Borca Vlado Jagodić

Trener Borca Vlado Jagodić smatra da je njegov tim morao riješiti meč protiv Sarajeva kada je imao igrača više.

Jagodić je naveo kako je zaista teško pobijediti Sarajevo, a da je Borac bio vrlo blizu toga.

“Da li sam zadovoljan ili ne, to je relativno. Morali smo prelomiti utakmicu na 2:1 kada smo imali igrača više. Imali smo dobre situacije, ali smo šanse olako ispustili i došla je kazna. Nemam šta prigovoriti igračima. Bila je više borbena nego spektakularna utakmica i četiri gola zadovoljavaju. Učinili smo sve da porazimo Sarajevo”, rekao je Jagodić i nastavio:

“Nismo se željeli povući, kod 2:1 i igrača više brzopleto smo potrošili šanse. Treći gol bi završio utakmicu. Nismo uspjeli, ali je realno da je ovo Sarajevo teško pobijediti. Mi smo danas imali priliku. Okrećemo se posljednjem kolu, a kada se ne pobijedi, nekada je bitno ne izgubiti”, piše SCsport.

Vinko Marinović trener Sarajeva je bio zadovoljan kvalitetom utakmice između svog tima i Borca na gostovanju u Banjoj Luci.

Marinović je otkrio kako je Sarajevo ponovo pokazalo da ima karakter vrativši se u meč sa igračem manje.

“Još jedna dobra i zanimljiva utakmica do samog kraja. Uspjeli smo se vraćati, imao je Borac dobre situacije, a taj crveni karton smo imali i došli smo u situaciju da damo gol, vratili smo se. Znali smo za tranziciju Borca, a tako su nam dali gol. Igrači su pokazali da imaju dobar karakter i ja im čestitam”, rekao je Marinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije