Višća 16. najskuplji igrač turske lige

Anadolija
Višća 16. najskuplji igrač turske lige
Nova sezona turske Spor Toto Super lige počinje sutra, a u utrku za naslov prvaka ulazi 18 klubova sa ukupnim igračkim kadrom tržišne vrijednosti od 848,1 milion eura.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Medipol Basaksehira Edin Višća se nalazi na 16. mjestu najskupljih igrača turske lige.

Prema podacima njemačkog portala “transfermarkt“, Fenerbahce ima najskuplji tim pred početak nove sezone, a igrači tog istanbulskog tima koji će sa klupe voditi holandski stručnjak Dick Advocaat vrijede ukupno 134,05 miliona eura.

Odmah iza Fenerbahcea na listi najskupljih turskih klubova je njegov najljući rival Galatasaray, čiji igrači na tržištu vrijede ukupno 106,05 miliona eura.

Aktuelni prvak Turske Besiktas je na trećem mjestu sa timom koji vrijedi 88,20 miliona eura.

Tim Adanaspor u novu sezonu ulazi sa igračkim kadrom od 16,55 miliona eura, i klub je sa najmanjom tržišnom vrijednosti igrača u turskoj ligi. Golman Galatasaraya Fernando Muslera, igrač Besiktasa Oguzhan Ozyakup najskuplje su procijeni igrači turske lige i njihova vrijednost na transfermarktu iznosi po 14 miliona eura.

Galatasarayeva “desetka“ Holanđanin Wesley Sneijder je na trećem mjestu sa 11 miliona eura. 

Edin Višća je 16. na listi najskupljih fudbalera prijavljenih za predstojeću sezonu turske lige. Njegova vrijednost procijenjena je na 7,75 miliona eura i drugi je najskuplji igrač njegovog Mediapol Basaksehira. 

Višća je sa Mediapol Basaksehirom nakon uspješne sezone i efikasnih priprema jučer produžio ugovor do 2020. godine. Na listi 20 najvrjednijih fudbalera turske lige nalazi se čak 12 igrača Fenerbahce, četvorica iz Galatasaraya i po dva iz Besiktasa i Višćinog Basaksehira. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije