Vinko Marinović nakon poraza od Celtica: Jedna stvar je presudila

0
Radiosarajevo.ba
Vinko Marinović nakon poraza od Celtica: Jedna stvar je presudila
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sa utakmice

Sarajevo je večeras u Zenici na Bilinom polju poraženo od Celtica sa minimalnih 0:1 u play-offu Evropske lige. 

Celtic je do pobjedonosnog gola došao u 70. minuti preko Edouarda, a komentar na utakmicu dao je Vinko Marinović šef struke bordo tima, prenosi SCSport. 

“Sigurno da smo skoro većim dijelom utakmice dosta dobro igrali u fazi odbrane, čekali smo otvorene situacije i imali smo ih dvije u prvom poluvremenu. Presudio je jedan gol, taj jedan trenutak i to je odlučilo utakmicu”, rekao je na početku Marinović, te dodao: 

“Sigurno da smo to dosta dobro radili u prvom poluvremenu, malo je još falilo da pokušamo s dužim posjedom. Pokušavali smo kontrama i to je tako. Jedna greška je došla i koštala nas tog gola i eliminacije.” 

Na ovoj utakmici se vidjela dosta velika razlika u fizičkoj spremi dvije ekipe. Naravno, u korist Celtica. 

“Oni su većim dijelom utakmice imali posjed i naravno da nije lako igrati. Jedan taj dio koncentracije kada je popustio došlo je do tog gola. Pokušali smo poslije, ali bilo je teško vratiti se”, istakao je Marinović. 

Sarajevo se sada okreće Premijer ligi BiH i derbiju sa Zrinjskim u Mostaru, koji ga čeka za vikend. 

“Imamo sad opet jedan derbi. Naravno, moramo se okretati Premijer ligi, pripremiti se za tu utakmicu i otići je odigrati najbolje što možemo”, zaključio je Marinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije